Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşilçam’ın Emektar Aktörleri Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

ERZURUM (İHA) – Erzurum’da düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Yeşilçam’ın emektar aktörleri Nuri Alço ve Tuğrul Meteer, reyting rekorları kıran günümüz dizi oyuncularının...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ERZURUM (İHA) – Erzurum’da düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Yeşilçam’ın emektar aktörleri Nuri Alço ve Tuğrul Meteer, reyting rekorları kıran günümüz dizi oyuncularının dizi bittikten sonra unutulduklarını ancak Yeşilçam aktörlerinin yıllarca kalıcı olduklarını belirtti.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali bütün hızıyla devam ediyor. 10 Mart Perşembe günü ’Diriliş Ertuğrul’ dizi ekibinin söyleşisi ile başlayan festival, birbirinden renkli konuklarını ağırlıyor. Festivalin bugünkü konukları ise Yeşilçam’ın emektar oyuncuları Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Tuğrul Meteer ve Selahattin Taşdöğen oldu.
"DİRİLİŞ ERTUĞRUL, KURTLAR VADİSİ, FİLİNTA UNUTULUR, YEŞİLÇAM YILLARCA UNUTULMAZ"
Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen program öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Nuri Alço ve Tuğrul Meteer, günümüzde reyting rekorları kıran ’Diriliş Ertuğrul’, ’Kurtlar Vadisi’, ’Filinta’ gibi dizilerin ve oyuncularının diziler bittikten bir süre sonra izleyici tarafından unutulacağını ancak Yeşilçam filmleri ve aktörlerinin yıllarca hafızalarda kalıcı olduklarını belirtti.
Nuri Alço, "O kadar çok dizi var ki. 60 tane dizi var. Diziler kalıcı değil. Diziler bittiği zaman oyuncular da bitiyor, herkes bitiyor. Ama sinema öyle değil. Gerçek sinema yapan insanlar hep kalıcı oluyor. Filimler tekrar tekrar oynuyor. Öyle kalıcı oluyorsunuz maalesef dizilerde öyle kalıcılık yok. Bakıyorsunuz bir dizide çok meşhurdu bir insan ondan sonra silinmiş gitmiş. Bunlar çok önemli" dedi.
Tuğrul Meteer ise, "Bizim Yeşilçam filmlerinin eskileri devamlı döndürüyorlar, döndürüyorlar herkeste bunu seyrediyor. Defalarca seyrediliyor. Herkes mutular. Bir insan bir filmi bir kez izler, iki kere izler. 50 defa seyrediyorlar çünkü Yeşilçam’ın o eski sıcaklığını arıyorlar. Eski filmleri seyrettikleri zaman kendilerinden bir şeyler buluyorlar. Şu an fazla film değil de dizilere döndü iş. Dizilerde oynuyorlar o dizi bittiği zaman olay bitiyor unutuluyorlar. Ama bizde, Yeşilçam’da öyle bir şey yok. Hep eskiler hala devam. Onun için Yeşilçam bitmez, Yeşilçam’a devam. Yaşasın Yeşilçam" diye konuştu.
"KAR FİLM FESTİVALİ"
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gelenekselleştirilen, ilki 2004 yılında yapılan Kar Film Festivalinin bu yıl 12’ncisi düzenleniyor. Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen programda film yönetmenlerinden eleştirmenlere, Yeşilçam emektarlarından köşe yazarlarına kadar sektörden ve akademik camiadan birçok önemli isim yer alıyor. Festivalde Belgesel, Kurgusal, Deneysel, Animasyon ve Reklam kategorilerinde 1. 2. ve 3.’lük ödülleri verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.