Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Dil’in adresi Aysun Uğuş Yabancı Dil Merkezi

Yabancı dil eğitimi konusunda Bursa’da önemli bir yere sahip olan Aysun Uğuş Yabancı Dil Merkezi çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yabancı Dil’in adresi Aysun Uğuş Yabancı Dil Merkezi
 Önceki gün FSM Bulvarı’ndaki merkezi’nde Bursa basını ve Bursalılarla bir araya gelen Aysun Uğuş Yabancı Dil Merkezi sahibi Aysun Uğuş çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aysun Uğuş yaptığı konuşmasında ‘Yabancı dilin önemi, niçin yabancı dil öğrenmeliyiz? Yabancı dil hangi sektörlerde ve niçin gerekli? Bursa’da yabancı dilin önemi? Öğrenciler konuşma konusunda çok sıkıntı yaşıyor, bu konuşmayı nasıl aşabiliriz?  Konularına değinerek yeni projelerinin, Bursa İngilizce Öğretmenleri Derneği kurmak adına ilk adımı atmak odğundan bahsetti.

Dünya’da en geçerli dil İngilizcedir

Aysun Uğuş konuşmasında ‘’Dünyada en geçerli yabancı dil İngilizcedir. Ticari olarak bakıldığında ithalat ve ihracatta, turizmde İngilizce konuşuluyor. İngilizce dili olmadan insanlar iş bulamıyor. Bu konuda Bursa’da İngilizce dinleme, yazma, okuma ve konuşturma konusunda iddialıyız. Yıllardır eğitim camiasında bulunmam nedeniyle tespit ettiğim Bursa’ da İngilizce konusunda sıkıntı görmekteyim. Kişiler yabancı dil konusunda mağdur olmuş durumdalar. Bunu aşmak zorundayız. Bu anlamda elimizden geldiğince yabancı dil öğretmeye hazırız. İngilizceyi en kolay öğrenme yöntemlerinden bazıları şunlardır; İngilizce altyazılı filmler izleyip oradaki kelimelere maruz kalmak, sonrasında da altyazı olmadan film izlemek. İnternetten konu tekrarları yapmak, yabancı arkadaşlarla İngilizce konuşmak, İngilizce şarkılar dinlemek, ezberlemek, bol pratik yapmak, yani yoğun şekilde İngilizceye maruz kalmak’’ dedi.

Öğrencilerin ve Bursa halkının rahat İngilizce yazıp konuşamamalarına da değinen Aysun UĞUŞ,  ‘’okullarda yabancı dilin daha kolay öğretilmesine ve yaygınlaştırılmasına öncülük yapmak istiyoruz, bununla birlikte Bursa’da ilk defa ‘’Bursa İngilizce Öğretmenleri Derneği’’ açmak için çalışmalar yapıyoruz. Yurtdışındaki gibi Theachers Workshop un bir dalı olarak yapmak, İngilizce dilbilgisi, okuma, konuşma, yazma, geliştirme, hangi teknik ve öğretim yöntemleri üzerine gidersek başarılı olabiliriz araştırmak ve geliştirmek istiyoruz.’’ Kurucu Aysun Uğuş ‘’Kursumuzda ilkokul, ortaokul, lise, İngilizce, iş İngilizcesi, gruplara katılmak istemeyenler için VİP eğitim, dil sınavlarına hazırlık, YDS,TOEFL,TOEIC,IELTS ve İŞ İNGİLİZCESİ gibi eğitimler veriyoruz, büyük küçük herkese İngilizceyi anadili gibi konuşturmak için çabalayacağız’’ dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.