Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü Oyuncu Tecavüz Suçuna Verilen Cezaların Artırılmasını İstedi

Sinema ve dizi oyuncusu Tolga Yüce, tecavüz suçu işleyenler için verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek, “Bu suçun bedeli suçluya bir daha aynı eylemi gerçekleştiremeyeceği şekilde verilmeli. Tecavüzcünün cinsel organı kesilmesi....

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sinema ve dizi oyuncusu Tolga Yüce, tecavüz suçu işleyenler için verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek, “Bu suçun bedeli suçluya bir daha aynı eylemi gerçekleştiremeyeceği şekilde verilmeli. Tecavüzcünün cinsel organı kesilmesi. Böylece tekrar aynı suçu işleyemezler" dedi.
Unutma Beni, Beni Affet, Deniz Yıldızı, Aşkların En Güzeli gibi birçok dizide ve Kafes, Masal, Adana Yollarında gibi sayısız sinema filminde rol alan ünlü oyuncu Tolga Yüce, tecavüzün aşağılık bir suç olduğunu ifade ederek, "Hemen Hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti, vahşi bir tecavüz haberiyle sarsılıyoruz. Ürkütücü olan ise toplumun şiddet ve tecavüz olaylarına karşı artık duyarlılığını yitirmiş olması. Ancak vahşet, canilik, vs. olduğu zaman sesler yükseliyor ve yine maalesef kısa süre içinde unutulup gidiyor. Ta ki kurbanını hunharca öldüren kişinin iyi hal indirimi, tahrik indirimi aldığını okuyup tekrar sinirlenene kadar. Özgecan Aslan vahşetinin acısı daha çok taze, bir genç kız kaçırıldı, tecavüze uğradı, öldürüldü ve yakıldı" ifadesini kullandı.
"Tecavüz bir şiddet biçimidir ve hiçbir şey bunu değiştirmez" diyen Yüce şunları kaydetti:
"Tecavüz kadınların bedenlerine değil, cinsel hak ve özgürlüklerine, doğrudan kişilik hak ve özgürlüklerine bir saldırıdır, bunu kabul etmemiz lazım. Bir kadın istediği saatte istediği yerde kanunlara göre suç oluşturmayacak şekilde istediği davranış içerisinde olabilir. Gece o saatte orada ne işi varmış demek gibi bir hakkınız yok."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.