Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite öğrencilerinden fantastik dizi

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi öğrencileri Türkiye’de ilk olduğunu belirttikleri öğrenci fantastik dizisinin çekimlerine başladı.Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluşan dizi...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite öğrencilerinden fantastik dizi

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi öğrencileri Türkiye’de ilk olduğunu belirttikleri öğrenci fantastik dizisinin çekimlerine başladı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluşan dizi ekibi, ‘Yükseliş’ adını verdikleri fantastik web dizisinin çekimlerine başladı. Yönetmenliğini üniversite öğrencileri Samet Aydın ve Engin Dinçer’in üstlendiği web dizisinin çekimleri Erzurum’da vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Erzurum’da dizi çekimlerinin olduğunu duyan vatandaşlar adeta Cumhuriyet Caddesi üzerindeki sete akın etti.

Dizinin yönetmeni Samet Aydın, “Dizimiz Türkiye’de ilk kez üniversite öğrencileri tarafından çekilen fantastik web dizisi olacak. Güzel olacağına inanıyoruz. 12 bölüm çekeceğiz. Daha sonra gelecek ilgi, talep üzerine devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yönetmen Engin Dinçer’de, “Dizimizin güzel bir fantastik hikayesi var. İnsanlarda şöyle bir algı var. Fantastik bir film, dizi Doğu’da çekilir mi. Biz biraz da bu algıyı değiştirmek istiyoruz. Doğu’da fantastik bir dizi daha güzel çekilir. Daha otantik mekanlara sahip Doğu. İstanbul yerine bence Doğu Anadolu daha çok tercih edilmeli” diye konuştu.

Dinçer, dizinin hikayesi olarak da, Mısır’da antik bir dağda yetim bir çocuğun mitoloji tanrılarına savaş açarak yükselişini konu aldıklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.