Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk müziğinin usta isimleri Gebze’de düzenlenen gece ile anıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen “Ustalara Saygı Gecesinde” ünlü müzik grubu Kurtalan Ekspres, Seyyal Taner, Niyazi Koyuncu, Umut Kuzey ve Murat İlkan, Barış Manço, Kazım Koyuncu ve Cem Karaca gibi sanatçıların şarkılarını söyleyerek...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 00:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk müziğinin usta isimleri Gebze’de düzenlenen gece ile anıldı
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen “Ustalara Saygı Gecesinde” ünlü müzik grubu Kurtalan Ekspres, Seyyal Taner, Niyazi Koyuncu, Umut Kuzey ve Murat İlkan, Barış Manço, Kazım Koyuncu ve Cem Karaca gibi sanatçıların şarkılarını söyleyerek Gebzelilere unutulmaz bir gece yaşattılar.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi (BİLKAR) tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde “Ustalara Saygı Gecesi” düzenlendi. Uzun yıllar Barış Manço ve Cem Karaca ile birlikte sahne alan Kurtalan Ekspres grubu ile birlikte Seyyal Taner, Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu, Umut Kuzey ve Murat İlkan Türk müziğinde önemli yerleri olan Barış Manço, Cem Karaca, Kazım Koyuncu, Neşet Ertaş gibi önemli sanatçılar anısına Gebze’de bir araya geldi. Gebzelilere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçılar yaklaşık 3 saat boyunca sahnede kaldı. ‘Gülpembe’, ‘Dönence’, ‘Islak Islak’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi ünlü şarkıları seslendiren sanatçılar, kendilerini dinlemeye yaklaşık bin kişiden tam not aldı.
Konser sırasında salonda bulunan seyirciler kimi şarkılarda yerlerinden kalkıp oynarken kimi şarkılarda da cep telefonlarının ışıklarını yakıp güzel görüntüler verdi. Seyyal Taner’in bir ara sahneden seyircilerin arasına inerek şarkı söylemesi salonda bulunanlar için güzel bir anı oldu.
Konser sırasında duygularını dile getiren Umut Kuzey, “Bizlerin buraya gelmesini sağlayan ve aslında bizi evrensel kılan bu ustalarımız. Biz otuz yıl kırk yıl sonra hala Yaz Dostum, Unutamadım, Gibi Gibi söyleyebiliyorsak Barış Manço’nun eserleridir. Buradan Barış Manço’ya, Cem Karaca’ya, Aşık Veysel’e, Aşık Mahsuni’ye, Fikret Kızılok’a selam gönderiyoruz” dedi.
Konser sonrası açıklamalarda bulunan Seyyal Taner, “Uzun zamandır gelmediğim bir bölgeye geldim. En son 90’lı yıllarda Gebze’de bir konser vermiştim. Çok özlemiştim burada ki seyirci ile bir arada olmayı. Böyle bir teklif gelince hiç düşünmedim. Kurtalan Ekspres’le de olunca çok sağlam bir müzikle seyircinin karşısına çıkmak oluyor. Ustalar, kalbimizde her zaman bizimle birlikte. Tarihe isimlerini altın harflerle isimlerini yazmış olan bu ustaların şarkılarıyla dünden bugüne, bugünde de yarına gençlere aktarıyor olmak çok önemli bir görev. Cem Karaca’ya, Barış Manço’ya daha nicelerine, kaybettiğimiz bütün müzisyenlerin hepsine selam olsun gökyüzüne” şeklinde konuştu.
Ustalara Saygı Gecesinde sahneye çıkan sanatçılar geceyi hep beraber söyledikleri ‘Gülpembe’ şarkısı ile noktalarken konseri izlemeye gelen seyirciler sanatçıları uzun süre alkışladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.