Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Halk Müziği korosu konser hazırlığında

6 yıl önce hizmet vermeye başlayan Edremit Körfez Anadolu Sanatları ve Kültürleri Derneği bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, Şubat ayında verecekleri konserler için çalışmalarını sıklaştırdı.Çoğunluğunu emekli vatandaşların...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Halk Müziği korosu konser hazırlığında

6 yıl önce hizmet vermeye başlayan Edremit Körfez Anadolu Sanatları ve Kültürleri Derneği bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, Şubat ayında verecekleri konserler için çalışmalarını sıklaştırdı.

Çoğunluğunu emekli vatandaşların oluşturduğu ve 25 dernek üyesinin bulunduğu Türk Halk Müziği Korosu, ilçeye bağlı Zeytinli Mahallesi Dalyan Mevkindeki dernek binasında konser hazırlıkları yapıyor. 4 yıl önce kurulan koro üyeleri, dernek başkanı ve koro şefi Mehmet Fatih Özcan öncülüğünde neşe içinde çalışmalar yapıyor. Unutulmaya yüz tutmuş şarkıların da içinde bulunduğu Türk Halk Müziği şarkılarının yer aldığı repertuvar üzerinde eksikliklerini gideren koro üyeleri, boşluk bulduğu zamanlarda göbek atıp eğleniyor. Çoğunluğu bayanlardan oluşan koro üyeleri, aile ortamı sıcaklığıyla yürüttüğü kurslarla da örnek oluyor.

Şubat ayında verecekleri ücretsiz Türk Halk Müziği konserleri için müzik tutkunu hayırseverlerden sponsorluk desteği beklediklerine vurgu yapan Edremit Körfez Anadolu Sanatları ve Kültürleri Derneği Başkanı ve Türk Halk Müziği Korosu Şefi Mehmet Fatih Özcan, “Körfezimizde Türk Sanat Müziği korolarından başka koro yoktu. Biz bu eksikliği de göz önünde bulundurarak yola çıktık ve 6 yıl önce derneğimizi kurduk. Sonrasında çalışmalara başlayıp koromuzu oluşturduk ve 4 yıl önce Türk Halk Müziği koromuza kavuştuk. Çok zorlu yollardan geçtik. Koromuz derneğimizin bünyesindedir. Çevrimizde halk müziği ile uğraşanlar da destekler verdi. Artık konserlerimiz beklenir oldu. Bundan da gururluyuz. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bütün ekip arkadaşlarımız bu konuda hassas ve yüreklidir. Burada herkes elini taşın altına koyar. Çalışmalarımızı demokratik bir anlayışla yürütüyoruz ve herkesin söz hakkı oluyor. Bu nedenle başarı elde ediyoruz. Şu günlerde koromuz konserlere hazırlanıyor. İnşallah büyükşehirde, büyük bir salonda bu emeklerimizi sahneleme imkanı bulacağız. Şu anda Şubat ayında vereceğimiz konsere odaklandık. Saz arkadaşlarımızla birlikte 25 kişilik bir koro kadromuz var. Derneğimizin öz kadrosudur. Konserlerimizde dışarıdan müzisyen takviyesi de alacağız. Maalesef dışarıdan sponsor desteğine ihtiyacımız var. Ücretsiz vereceğimiz halk konserlerimizde yapılacak olan masraflar için sponsor arayışı içindeyiz. Bizlere destek olmak ve kendi reklamınızı da yapabilmeniz için lütfen bizimle irtibata geçin. Hayırsever müzik tutkunlarını bekliyoruz” dedi.

Gonca Özcan ise, “Ben 5 yıldır derneğin üyesiyim. Koromuzda davul, darbuka ve bendir çalıyorum. Solo olarak ve koro içinde türkülere eşlik ediyorum. Çalışmalarımız çok yoğun ve bir o kadar da neşeli gidiyor. Verimli çalışmalar yaparak türkülerimizi öğreniyoruz. Türkülere gönül veren, Türk Halk Müziği’ni seven herkesi koromuza bekliyoruz” şeklinde konuştu. Derneğin kurucularından, denetim kurulu başkanı Buket Gürses ise, “Koromuzda amatör olarak türkü söylüyorum. Çok güzel arkadaşlıklarımız var koromuzda. Bir aile gibiyiz. Körfezde en iyi seslerin bizde olduğuna inanıyorum. Herkesi derneğimize bekliyoruz. Koromuzla birlikte Halk Oyunları Kursu, bağlama ve gitar kursumuz da mevcuttur. Bu kurslarımızdan da yararlanabilirsiniz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.