Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiyatro İnSanat “İçerdekiler” ile perdeyi açtı!

Önceki akşam İnSanat’ın Fomara Sahnesi’nde galası yapılan Melih Cevdet Anday’ın unutulmaz tiyatro oyununu Tarık Şenocak yönetti…

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tiyatro İnSanat “İçerdekiler” ile perdeyi açtı!

Tiyatro İnSanat, sezonun ilk oyunuyla izleyici karşısına çıktı. Yazım dünyasının unutulmaz kalemlerinden Melih Cevdet Anday’ın, efsaneleşmiş tiyatro oyunu ‘İçerdekiler’i yeniden yorumlayarak sahneleyen Tiyatro İnSanat Topluluğu’nun performansı ilgiyle izlendi… Genç tiyatrocu Tarık Şenocak’ın yönettiği oyun, bir yıldır tutuklu bulunan bir öğretmen, baş komiser ve genç kız arasında geçiyor. Tiyatro İnSanat koordinatörü İlyas Sarı, yaptığı konuşmada, Melih Cevdet Anday gibi usta ve efsane bir yazarın oyununu sahnelemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Sarı, “Yazar, oyunu 60’lı yıllarda kaleme aldığı için hep o tarihlere göre sahnelenmiş. Biz ise yeniden yorumladık ve oyunda zaman ve mekan mefhumunu ortadan kaldırdık. Çetin Altındal’ın Baş Komiser’i, Ekim Hanişoğlu’nun genç kızı, Suat Oktay Şenocak’ın tutuklu öğretmeni, Serdar Memiş ile Mehmet Kuş'un polis memurlarını canlandırdığı oyunumuz belirsiz bir zaman ve belirsiz bir ülkede geçiyor” dedi.

Ayrıca oyunumuzun suflör, ses ve ışık kontrolünü gönüllü olarak Sevgi Yeter ile Deniz Koşar üstlendi” dedi İnSanat Başkanı Suat Oktay Şenocak ise yaptığı açıklamada oyunun ortaya çıkarılmasında kendilerine destek olan “Abdullah Geçici, Fotoğraf Sanatçısı Faik Kaplan, Rıhtım Pastaneleri ve şampiyon pasta ustası Metin Taşçı ve İLTAŞ Metal’in sahibi İlyas Taban’a teşekkür ediyoruz. Oyunumuz her pazartesi İnSanat Derneği Fomara Sahnesi’nde sahnelenmeye devam edecek. Sanatseverler oyunu ücretsiz izleyebilecekler” şeklinde konuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.