Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi Yurt Dışına Açılıyor

Türk dizi ve oyuncularını, başta Ortadoğu olmak üzere birçok ülkede tanıtmak amacıyla 3 yıldır düzenlenen ’Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi’ yaz sonuna kadar birçok ilde gerçekleştirilecek.Projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, "Ülkemizin...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi Yurt Dışına Açılıyor
Türk dizi ve oyuncularını, başta Ortadoğu olmak üzere birçok ülkede tanıtmak amacıyla 3 yıldır düzenlenen ’Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi’ yaz sonuna kadar birçok ilde gerçekleştirilecek.
Projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, "Ülkemizin birçok ilinde gerçekleşen ve gerçekleşmeye devam edecek olan Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi, alanında en önemli isimler arasında yer alan başta Çağla Şikel ve Özge Ulusoy olmak üzere birçok model arkadaşımızın katılımı ile gerçekleşiyor. Projemiz hangi ilde gerçekleşirse o ile ait gelenek görenekler, medeniyet, kültür ve yöresel kumaşlarından oluşan 30 parça özel tasarımı alanında en önemli tasarımcılarımıza yaptırıyoruz. Proje hangi ilde gerçekleşirse oraya gerek ulusal, gerekse yabancı medya mensuplarını ve sanat camiasından birçok ismi de götürüyoruz. Ortadoğuda yayınlanan birçok Türk dizisini ve Türk oyuncusunu tanıttık ve tanıtmaya devam ediyoruz" dedi.
Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi’ne Ortadoğu ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Savaş Uğurlu, “Türk dizilerinin yurt dışında yayılması ve ilgi görmesi haliyle, Türk modası ve medeniyetlerinde yoğun ilgi görmesini sağladı. Araplar bizde kendi kültürlerini görüyor ve buluyor. Ortadoğu da yapmak için çalışmalarına başladığımız Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesinin yurt dışındaki isminin sonuna Türkiye ibaresini de ekliyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.