Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, BUSİAD iftarına konuk oldu

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (BUSİAD) Çekirge Toplantıları kapsamında gerçekleştirilen geleneksel İftarının konuğu Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, BUSİAD iftarına konuk oldu

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

BUSİAD İftarında konuşan Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir işsizlikle karşılaşıldığını belirterek, bu durumdan çıkışın da hızlı olmayacağını söyledi.

ÇEVRE KONUSU...

İftarın ardından açılış konuşmasını yapan, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, konuşmasında ekonomiyi değil çevreyi ele aldığını belirterek, “Ramazan paylaşma ayı ise başka canlılarla birlikte paylaştığımız Dünya’ya yaptığımız kötülüklerden biraz bahsetmek istiyorum” dedi.  Başkan’ın konuşmasının ardından Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel sözü aldı.

PROF.DR. GÜRSEL...

Prof.Dr. Seyfettin Gürsel,  “Bu kriz önceki krizlerden farklı bir kriz. Koşullar cok farklı. Bu krizden çıkış da etkili ve süratli olmayacak, öncekilerde olduğu gibi” dedi. Gürsel, şunları ifade etti: “2018’in üçüncü çeyreğinde küçülme başladı. 2019 birinci çeyrekte dip noktasını bulduk. Bu daralmanın çok önemli bir etkisi işsizlikte ortaya çıktı. Krizden çıkışın hızlı olmayacağı kanaatindeyim. Yüksek işsizliği de düşürmekte çok zorlanacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir işsizlikle karşılaşacağız. Süratli artış sonra da aynı şiddetle de düşüşler yaşıyorduk. Büyüme belirli bir çıtanın altındaysa Türkiye gibi ülkelerde, işsizlik artışı sürüyor. 2020’de yüzde 4-5’in altındaki büyümeler olmazsa işsizlik de artışını sürdürecek.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.