Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Kortejine Binlerce Kişi Katıldı

‘Nisan’da Adana’da’ sloganıyla 3.’sü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kostümlü kortej yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Türkiye’nin tek sokak karnavalı olarak tanımlanan etkinlik renkli...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2015 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Kortejine Binlerce Kişi Katıldı
‘Nisan’da Adana’da’ sloganıyla 3.’sü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kostümlü kortej yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Türkiye’nin tek sokak karnavalı olarak tanımlanan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Adana’da nisan ayında başlayan ‘portakal çiçeği’ kokusunun, karnaval havasında gerçekleşmesi için başlatılan ve bu yıl 3.’sü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın kortej yürüyüşü Atatürk Caddesi’nden start aldı. Çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu yürüyüşte renkli görüntüler oluştu. Renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar takan katılımcılar, müzik eşliğinde dans etti. Kortejin neşesi ise tüm kenti sardı. Kortej yürüyüşüne katılamayan bazı Adanalılar ise balkonlarına çıkıp alkışlayarak karnaval heyecanına ortak oldu. Etkinliğe katılan binlerce kişi, Gazi Paşa Bulvarı ve Toros Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki resmi açılış törenin yapılacağı Merkez Park’a kadar yürüdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.