Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Hüsnü Şenlendirici dünyaca ünlü müzisyenleri Bergama’da ağırlıyor

Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Bergama-Kınık arasında yer alan Dündarlı köyünde satın aldığı çiftlikte, klarnet kampı düzenliyor. Şenlendirici, dünyaca ünlü klarnet sanatçıları ile klarnet ve müzik meraklılarını...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Bergama-Kınık arasında yer alan Dündarlı köyünde satın aldığı çiftlikte, klarnet kampı düzenliyor. Şenlendirici, dünyaca ünlü klarnet sanatçıları ile klarnet ve müzik meraklılarını bu kampta ağırlıyor.
Bu yıl ilki düzenlenen klarnet kampına dünyaca ünlü İsmail Lumanovski, Taksim Trio, Rubato (Göksun Çavdar), Rouh Trio, Bülent Altınbaş (Kirpi) başta olmak üzere Dubai, Katar, Kuveyt, Mısır ile Almanya, Avusturya, Makedonya ve Bulgaristan’dan müzisyenler katıldı. 07-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği klarnet kampında dünyaca ünlü sanatçıları kendi çiftliğinde ağırlayan Hüsnü Şenlendirici misafirleri ile tek tek ilgilenip onların kamp boyunca rahat etmeleri için elinden geleni yapıyor. Klarnet kampının düzenlendiği çiftlikte katılımcılar su geçirmeyen ısı yalıtımlı çadırlarda konaklarken kendileri için kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği ile Bergama’ya özgü yöresel lezzetlerden tatma şansı da buluyor. Klarnet kampına katılan klarnet üstatları, gün içerisinde Hüsnü Şenlendirici’nin belirlediği konular doğrultusunda atölye çalışmalarına katılırken akşamları da çiftlikte kamp için hazırlanan özel sahnede konser veriyor. Kampın atölye çalışma kısmında ayrıca klarnet sanatçıları Tolga Akşit, Altan Gözetlik ve Mansur Köfeci gibi isimler bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşıyor.
"Bergama’nın tanıtılmasında böyle organizasyonlara ihtiyaç var"
Klarnet kampına ev sahipliği yapan klarnetin usta ismi Hüsnü Şenlendirici, "İlkini düzenlediğimiz klarnet kampının keyfini yaşıyoruz. Dünyanın dört bir yanından müzisyen arkadaşlarımız geldi. Bergama’nın dünyaya tanıtılmasında böylesi organizasyonların yararlı olacağını düşünüyorum. Klarnet enstrümanının Bergama’ya yakıştığını düşünüyorum. Bergama denince bir çok şey akla gelirken klarnet de akla geliyor. Dünyanın dört bir yanını dolaşmama rağmen Bergama’dan kopamıyorum. Bu organizasyonu burada yapmak benim için ayrı bir keyif. Böyle büyük bir organizasyonu tek başına yapmak mümkün değil, pek çok arkadaşımın emeği var. Misafirlerimizi iyi ağırlamak adına iğneden ipliğe her şeyi düşündük. Umarım ve dilerim buradan herkes mutlu ve keyifli bir şekilde ayrılacak. Kamp süresince katılımcılara sürprizlerimiz devam edecek. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve dünyanın dört bir yanından gelip misafir olan sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Bu yıl ilki düzenlenen klarnet kampı 12 Temmuz gecesi düzenlenecek sürpriz bir gece ile sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.