Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Behiye Aksoy’a Ölüm Yıl Dönümünde Büyük Vefasızlık

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da kaldığı bakımevinde 81 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anmaya Aksoy’un yeğeni sanatçı Serhan Korhan ve arkadaşı dışında...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz yıl İstanbul’da kaldığı bakımevinde 81 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anmaya Aksoy’un yeğeni sanatçı Serhan Korhan ve arkadaşı dışında kimsenin katılmaması vefasızlığı gözler önüne serdi.
2001 yılında yakalandığı Alzheimer hastalığı nedeniyle tüm birikimlerinin tamamını elinden çıkararak huzur evine yerleşen ve geçtiğimiz sene kaldığı bakımevinde hayatını kaybeden 81 yaşındaki Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, 1’inci ölüm yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anmaya Aksoy’un yeğeni sanatçı Serhan Korhan ve arkadaşı dışında kimsenin katılmaması dikkat çekti. Aksoy’un yeğeni Korhan, halasının mezarı başında arkadaşıyla birlikte dua ederek, çiçek bıraktı.
“GÖSTERİLEN VEFASIZLIK YİNE DEVAM ETTİ”
Anmanın ardından İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan sanatçı Serhan Korhan, “Behiye Hanımı kaybetmemizin 1’inci yıl dönümü Çarşamba gününe denk geliyordu ama insanların işin ve gücünden dolayı pazar günü bir etkinlik yaptık. Bunun da duyurusunu yaptık ama rahmetlinin yaşam sürecinde ve son 4 yılındaki gösterilen vefasızlık yine devam etti. Bu arada tabiki gelenler ve gidenler oldu, bugün de yanımızda bir sanatçı arkadaşımız var. Ancak tabi Behiye Hanım gibi yetenekler, unutulmaz seslerin bu şekilde olmaması gerekiyor. Şu an daha vefalı insanlardan oluşan bir kalabalığın olması gerekiyordu” dedi.
“O ÖLÜMSÜZ OLMAYI HAK EDEN BİR SANATÇIDIR”
Sanat camiasının vefasızlığından yakınan Korhan, “Ne yazık ki sanat camiası bir şey kazanamıyorsa ya da Behiye Hanım’ın son 4 yıl gibi kimseye yardımınız dokunamıyorsa çünkü gelsek zaten bizi tanımayacak ki, artık görüş bu olmuş. Nasıl olsa Behiye Hanım’ın makamından ve şöhretinden yararlanamayacağız diye kimse gelmedi. Camide cenaze namazı kılınırken de kalabalığın olmaması dikkat çekmişti. Behiye Aksoy gibi bir kişinin arkasında duranlar da bunun aslında bir nevi nedeni ne yazık ki, çünkü unutturan ve unutturacak olan bizleriz. Eğer ki bugün senesi dolu ben burada, o orada olmasın derken Behiye Aksoy’un ismi silinir. Böyle bir ismin silinmemesi gerekiyor. Gelecek kuşaklara taşınması ve şarkılarıyla tanıtımının devam edilmesi gerekiyor. Çünkü o bence ölümsüz olmayı hak eden bir sanatçıdır. Ben de yeğeni olarak elimden geldiği ve gücümün yettiği kadar bu uğurda mücadele vermeye devam edeceğim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.