Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile mücadelesini anlattı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Marketing Kulübü tarafından düzenlenen ‘Kısa Günün Karı’ etkinliğine katılan Oyuncu Mehmet Aslan, ‘Gel Kardeşim’ projesi kapsamında uyuşturucu ile olan mücadelelerini ve madde bağımlılığına karşı...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile mücadelesini anlattı
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Marketing Kulübü tarafından düzenlenen ‘Kısa Günün Karı’ etkinliğine katılan Oyuncu Mehmet Aslan, ‘Gel Kardeşim’ projesi kapsamında uyuşturucu ile olan mücadelelerini ve madde bağımlılığına karşı neler yapılması gerektiğini anlattı.
Yunus Emre Kampüsü Sinema Anadolu’da gerçekleştirilen etkinliğe Tanzer Polat Yılmaz, ‘Boomcu Onur’ karakteriyle tanınan oyuncu Ahmet Dursun ve Oyuncu Mehmet Aslan’ın yanı sıra çok sayıda kulüp üyesi ve öğrenci katıldı. Etkinliğin üçüncü oturumunda sahneye çıkan Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği ‘Gel Kardeşim’ adlı sosyal sorumluluk projesi projesi hakkında bilgiler verirken uyuşturucu kullanımının artmasının oluşturduğu büyük tehlikeye dikkat çekti.
"Türkiye, dünyada uyuşturucu kullanım hızı en yüksek ülke"
Bu eğitim ve öğretim döneminin ilk konferansına Anadolu Üniversitesi’nde katıldığını belirten Aslan, şimdiye dek 200’ün üstünde üniversitede hayat kurtarma projesi hakkında bilgi verdiklerini ve her geçen gün daha fazla kitleye ulaştıklarını bildirdi. Aslan, “Türkiye’deki en büyük sorun uyuşturucu sorunu ve gençliğin de buna giderek kendini kaptırması. Gel Kardeşim projesi uyuşturucu konusunda başta üniversiteler olmak üzere gençlerle interaktif bir iletişim kurmak, farkındalık oluşturmak ve bir başla kişiye ulaşarak onun hayatını kurtarabilmeyi amaçlıyor. Çünkü bu insanlar dışlanıyor, ötekileştiriliyor, bu insanlara farklı gözlerle baktırılıyor. Zamanla bu insanlar zamanla önce kendilerine ardından da bize karşı suç işliyorlar. Bugüne kadar 90’ın üzerinde bağımlı arkadaşımızı geri aramıza kazandık. Gönül ister ki bu daha da artsın hatta uyuşturucudan hiç insan ölmesin. Ama bundan şu an çok uzağız. Türkiye dünya nüfusunun en genç nüfuslarından birisi. Avrupa’nın en genç nüfusu. Ama bizim Avrupa’ya ve dünyaya koz olarak kullandığımız, gurur duyduğumuz gençlik sizlersiniz. Nüfusa oranla uyuşturucu kullanım artış hızı dünyada en yüksek olan ülke Türkiye. Her geçen gün uyuşturucu bağımlısı insanların sayısı azalacağına, çok daha fazla şekilde artıyor. Ölüm oranları artık tutulamıyor” dedi.
"Bu iş devam ederse 10 sene sonra her 20 kişiden 1’i uyuşturucu bağımlısı olacak"
Uyuşturucu maddelere başlangıcın en başta merak olduğunu ifade eden Oyuncu Mehmet Aslan, bağımlıların uyuşturucuyu sadece kendi istekleriyle bırakabileceklerini söyledi. Aslan, “Bizim size ulaşmamızın nedeni aslında siz değilsiniz. Sizi seven, sizi örnek alan kardeşiniz, yeğeniniz, komşunuzun çocuğu, akrabalarınız. Sizden daha küçük, hayatın başında, daha meraklı ve inatçı gençliğe ulaşıp ‘Gel kardeşim bunu yapma’ diyoruz. Çünkü kimse buna tek başına başlamıyor. İki kişi kafa kafaya verip birbirlerini cesaretlendirerek hayatlarını karartıyorlar. Bir kere buna bağlanırsanız ömür boyu bağımlı kalıyorsunuz. Çünkü uyuşturucunun bilindiğinin aksine tıbben bir çaresi, ilacı, aşısı ya da kurtuluşu yok. Bir daha uyuşturucu istememe iradesini sağlayan bir mekanizma yok. Ancak kendi isteğiyle, iradeyle ve dayanışmayla kullanmayı bırakılıyor. O yüzden biz sizlerle beraber çalışarak bu kardeşlerimizi kurtarmak istiyoruz. Bu insanları kurtarmazsak, bu iş böyle devam ederse bundan 10 sene sonra her 20 kişiden 1 kişi madde bağımlısı olacak. Her 10 kişiden 1 kişi madde bağımlısı insan tarafından zarar görecek. Aslında en büyük tehlike onları dışladığımızda, onların da kendi aralarında gruplandığında bizleri düşman olarak görüyorlar. İnsanların merakın dışında madde bağımlılığına yalnızlık, dışlanmışlık, sevgisizlik, umutsuzluk, ümitsizlik gibi sebeplerle başlıyor. Bunlar çok önemli nedenler” ifadelerini kullandı.
“Madde bağımlılığının en büyük düşmanı spor”
Madde bağımlılığına karşı yapılması gerekenleri de sözlerine ekleyen Mehmet Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Erkeklerin maddeye başlamasının yüksek nedeni duygusallık. Madde bağımlısı olmayan gençlerin çoğu, küçük yaşta spora başlayan, spor yapanlar. Eğer nabzınız belirli bir sayının üzerinde atıyorsa canınız uyuşturucu istemiyor. Madde bağımlılığını ve uyuşulmayı istemiyor. Yani madde bağımlılığının en büyük düşmanı spor. Spor yapan insandan bağımlı çıkmıyor gerçek bu. Onun yanında aileden yetilme tarzı, inanmak, bağlanmak, çalışmak, bir eğitim seviyesine ulaşmak, hayal etmek ve o hayal, gerçekleştirmek uyuşturucudan ve onun getirdiği kötülüklerden uzak tutuyor. Ama bizim en büyük hatamız konuyu asayiş problemi görmemiz ve bunu cezalarla azaltmaya çalışmamız. Olay bu. Gençleri geleceğe hazırlamamız ve alt yapılarını sağlam oluşturmaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.