Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Kadın Korosu'ndan samsun çıkarması

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Samsun’da düzenlenen 1.Uluslararası Türk sanat Müziği Amatör Korolar Festivali’nde büyük alkış topladı. TRT ses ve saz sanatçılarının da sahne aldığı festivalde korolar performanslarını sergilerken, izleyenler unutulmaz anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Kadın Korosu'ndan samsun çıkarması
Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Samsun’da düzenlenen 1.Uluslararası Türk sanat Müziği Amatör Korolar Festivali’nde büyük alkış topladı. 
TRT ses ve saz sanatçılarının da sahne aldığı festivalde korolar performanslarını sergilerken, izleyenler unutulmaz anlar yaşadı.

Samsun Büyükşehir sınırları içerisindeki Canik Belediyesi ve Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali, Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve 14’ü Türkiye’den olmak üzere toplam 16 koronun katılımı ile yapıldı.

Festivalde Bursa'yı temsil eden korolar arasında Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da bulunuyordu.

Festival kapsamında Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan bir konser veren Nilüfer Kadın Korosu, Samsunlu sanatseverler ve diğer korolardan takdir ve alkış topladı. Katılım belgesi ve plaket takdim edilen Nilüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel, törende yaptığı konuşmada, 105 kişilik Nilüfer Kadın Korosu'nun çalışmalarını özetleyerek, Samsun ve Bursa arasında kültür köprüsü oluşmasından duyduğu memnuniyeti ve sevinci dile getirdi. 3 gün süren festivali Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz, SASAD Başkanı Ömer Umutlu, sanat camiasının önde gelen isimleri ve çok sayıda izleyici izledi.



Festival programı çerçevesinde, TRT sanatçıları ile koro şeflerinden oluşan koro da bir konser verdi.
Erol Sayan, Kutlu Payaslı, Engin Çır, Mine Geçili, Ayşe Taş, Nusret Yılmaz, Çiğdem Gürdal, Yahya Geylan, Canan Sezgin Geylan, Atakan Aktaş, Aysel Gürel başta olmak üzere şef ve TRT sanatçılarından oluşan koroya, Baki Kemancı ve saz arkadaşları eşlik etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.