Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem kumaşlar maharetli ellere teslim

Bursalı tekstilcilerin kumaşları, Bursalı ünlü modacılar Atıl Kutoğlu, Dice Kayek ve Selma Çilek’in tasarımlarıyla yeniden hayat buldu. Hazırlanan tanıtım filmi ve proje Sheraton Otel’de düzenlenen bir kokteylle tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhteşem kumaşlar maharetli ellere teslim

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) üyelerinin eşsiz kumaşları modaya yön veren Bursalı tasarımcıların dokunuşlarıyla yeniden hayat buldu. Türk tekstilinin daha iyi tanıtılması için güçlerini bileştiren Atıl Kutoğlu, Selma Çilek ve Dice Kayek markasının kurucuları Ayşe-Ece Ege kardeşlerin tasarımları Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen multimedia show ile Turkish Fashion Fabrics’te görücüye çıktı. Bursalı tekstil firmalarını kumaşları ve Bursalı modacıların buluşmasıyla ortaya çıkan tasarımlar hazırlanan kısa filmde tanıtıldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Bursa’nın sanayisi, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimleri, tasarımcıları ve ihracatçılarının gücünü, şehrin kültürü, değerleri ve doğal güzellikleriyle harmanlayarak bir ilke imza attıklarını dile getirdi. Engin, “Mutluyum çünkü, 160’dan fazla ülkeye yılda 2 milyar dolarlık ihracat yapan bir sektörüz. Tekstilde kilogram değeri 8.5 dolara ve konfeksiyonda ise 20 dolara ulaşmış ve en az bir o kadar da yurt içine ticaret hacmi olan tekstil ve hazır giyim sektörümüz var. Ve bu sektör için yeni nesil pazarlama konsepti olan “içerikli pazarlama” projesinin başlangıcını, Turkish Fashion Fabrics Show ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Dice Kayek gelemedi

Engin sözlerine şöyle devam etti: “Dünyaya mal olmuş eşsiz kumaşlarımızla, dünya modasına yön veren Bursalı tasarımcılarımız güçlerini bu proje için birleştirdi. Ancak, Turkish Fashion Fabrics Multimedia Show’u sadece bir tanıtım filmi projesi değil aynı zamanda bir imaj projesi olarak görüyoruz”. Kokteyl ile başlayan gece tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Engin, gecede tasarımcılar Atıl Kutoğlu ve Selma Çilek ile emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verdi. Bursalı Ayşe-Ece Ege kardeşler yurt dışında olduğu için davete katılamadı. Dice Kayek markasının kurucuları bir video mesajı göndererek böyle bir projede yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.