Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mühendisliği değil sahneleri sevdi

İzmirli Jeofizik Mühendisi Özlem Coşkun, yer fiziği olarak da bilinen bilim dalı yerine kendini müziğe verdi. Genç kadın, hayatının anlamını ’onsuz yaşayamam’ dediği notalarda buldu.İzmirli Özlem Coşkun, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmirli Jeofizik Mühendisi Özlem Coşkun, yer fiziği olarak da bilinen bilim dalı yerine kendini müziğe verdi. Genç kadın, hayatının anlamını ’onsuz yaşayamam’ dediği notalarda buldu.
İzmirli Özlem Coşkun, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Deprem ve sismik araştırmalar yapmak yerine büyük aşkla bağlı olduğu müziği seçen Coşkun, bu güne kadar 150 beste yaptı. Yaptığı bestelerle ünlü sanatçı Bülent Ersoy’un da dikkatini çekti. Genç sanatçı, Ersoy’un albüm şarkılarından birisinin dinleyip çok beğendiğini ve okumak istediğini belirtti. Şimdilerde 5 şarkılık albümüyle müzik marketlerde yerini alacak olan Coşkun, Diva Bülent Ersoy için de “Bütün eserlerim, Bülent Hanım’ın” dedi.
Yıldırım Gürses’in son öğrencisi
İzmir’de annesi Şükran Coşkun’un, kendisine söylediği şarkılarla müzik aşkı başlayan Özlem Coşkun, ailesinin konservatuvar eğitimi alması telkinlerine rağmen ablası gibi mühendis olmayı tercih etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde okumasına rağmen bir türlü mesleğine ısınamayan genç sanatçı, mezun olur olmaz hayallerindeki mesleğe atıldı. Müzik eğitimi almadığı halde söz yazan, beste yapan Özlem Coşkun, ses sanatçısı ve bestekar olan olan Yıldırım Gürses ile tanıştı. Yıldırım Gürses’ten son ders alan kişi olduğunu anlatan Özlem Coşkun’un hayalleri, ünlü sanatçının hayatını kaybetmesiyle yarım kaldı. Gürses’in ölümünden sonra sahneye çıkmayan ancak beste yapmaya devam eden Coşkun, 150 beste yaptı. Şimdilerde pek çok yerde sahne alan Coşkun, albümünün de önümüzdeki günlerde müzik marketlerdeki yerini alacağını söyledi.
Bülent Ersoy bestesini istedi
Albüm çalışmaları sırasında tesadüfen orada bulunan Bülent Ersoy’un da şarkısını duyduğunu ve çok beğendiğini anlatan Özlem Coşkun, Ersoy’un kendisinden beste istediğini belirterek, “Bülent Hanım o kadar değerli ki. Bestelerimden istediğini seslendirebilir. Çok değerli bir sanatçı. Elbette bestemi beğenmesi ve benden okumak için istemesiyle çok mutlu oldum. Kendisine söz verdim. Yeni bir beste yapacağım ama istediği eserimi de seslendirebilir. Bu bana gurur verir” ifadelerini kullandı.
“Müzik de artık ucuz tüketiliyor”
Son dönem müziklerini kalıcı ve kaliteli bulmadığını dile getiren Özlem Coşkun, müziğin de ucuz tüketildiğini savundu. Coşkun, “Bunun için eski şarkılar yeniden gündeme geliyor. Eski şarkılarda, samimiyet var, içtenlik var. Bende eskiden yapılan müzikle kendi oluşturduğum bestelerin eş değer olmasını istiyorum. Bunu sağlamaya çalışıyorum” dedi.
İzmirli müzik severlerin ve müzik adamlarının da kendisini desteklemesini beklediğine işaret eden Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sanatın her dalında, kendimi başarılı görüyordum. Söz yazmamın yanında, bu sözlere melodilerde çıktı. Bestelerim peş peşe gelmeye başladı. Hayatta yaşayarak biriktirdiklerimi müzikle anlatacağım. Albüm yaptım ve halkımızın beğenisine sundum. Dijital ortamda büyük beğeni aldım. Şimdi müzik markette de olacağım. Bestelerimle insanların kalbini yakalamak istiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.