Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moda Yarışmasının Finali’nde Birinci Orkun Sevim Oldu

Tekstil sektörüne yeni genç tasarımcılar kazandırmak amacıyla 11.’si düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri Moda Yarışması’nda 500 kişilik rekor katılımın eleme sonucunda 10 yetenekli genç tasarımcı birincilik için yarıştı. Yarışmanın...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekstil sektörüne yeni genç tasarımcılar kazandırmak amacıyla 11.’si düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri Moda Yarışması’nda 500 kişilik rekor katılımın eleme sonucunda 10 yetenekli genç tasarımcı birincilik için yarıştı. Yarışmanın finalinde ise birinci Orkun Sevim oldu.
Ege İhracatçı Birlikleri Moda Yarışması rekor katılımla gerçekleşti. Organizasyonunu ve Koreografisini Öner Evez’in yaptığı Ege İhracatçı Birlikleri Moda Yarışması’nın final defilesi İzmirliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. "Varoluş’’ temasıyla yola çıkılan yarışmada jüride Burak Sertbaş, Cengiz Abazoğlu, Gül Ağış, Deniz Berdan, Özlem Kaya, Simay Bülbül, Hande Çokrak, Sibel Arna, Ceyda Balaban ve Lara Sayılgan gibi moda dünyasının başarılı isimleri yer aldı. Sunuculuğunu Ece Vahapoğlu’nun yaptığı yarışmanın final defilesinde 2016-2017 Son Bahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarıyla yarıştı. Mankenler genç tasarımcıların hazırladıkları koleksiyonlarla İzmirlilere podyumda boy gösterdi. 11. Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması defilesi sonunda birinciliği Orkun Sevim, ikinciliği Özge Gülen ve üçüncülüğü Ufuk Akkaya aldı. “Varoluş” temasını tasarımlarına yansıtan en başarılı 3 tasarımcı para ödülünün yanı sıra yurt dışında eğitim ve burs alma hakkına sahip oldu. Yarışmacılara ödüllerini veren EİB Başkan yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Jüri Başkanı Burak Sertbaş, “Gençleri tebrik ediyor ve moda sektörüne yeni soluk getirecek olan gençleri EİB olarak sonuna kadar destekliyor” diye konuştu. Yarışmada jüri olan ünlü modacı Cengiz Abazoğlu, “İnanılmaz yetenekli gençler var. 500 katılım arasından ilk 3’ü seçmek bizi çok zorladı. 10 genç tasarımcı arkadaşımı da kazanmış olarak görüyorum”dedi. Yarışmanın final defilesini İzlemeye gelen moda severler defileden sonra DJ performansı ve Şarkıcı Melike’nin eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerinde eğlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.