Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mali müşavirlerin renkli iftarı

İl genelindeki mali müşavirler, BSMMMO tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelerek, meslektaşlarıyla birlikte keyifli bir akşam geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mali müşavirlerin renkli iftarı
 Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (BSMMMO) Konak 18’de iftar düzenlendi.  Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, akademik odaların yönetici ve başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen iftara meslek mensupları da büyük ilgi gösterdi. BSMMMO Yönetim Kurulu’nun evsahipliğinde gerçekleşen iftar programında, TÜRMOB Genel Sekreteri Zeki Dirlik de hazır bulundu. İftar programı, canlı müzik eşliğinde gerçekleşen semazen gösterisi ile başladı. Semazen gösterisinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapmak üzere BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez kürsüye çıktı. “Özellikle son yıllarda, Türkiye’de Ramazan, tüketim kültürünün bir parçası oldu. İftarlarda lüks iftar verme modası söz konusu. Burada büyük sermayeli şirketler ürettikleri malların tüketilmesini sağlamak için iftar sofralarını cazibeli ve çekici hale getiriyor” diyerek konuşmasına başlayan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Ramazan ayını asıl manasından uzaklaştırarak, siyasi şova dönüştürenleri eleştiriyor, maddi olarak güç koşullarda yaşamını sürdüren ve tüm imkansızlıklara rağmen iftarlarını yapanlara selam gönderiyorum” dedi.

 “YERYÜZÜ SOFRASINA SELAM”

“Ramazan ayında artan lüks tüketimi ve bununla bağlantılı, kurulan iftar sofralarına alternatif olarak geliştirilen, ay boyunca her akşam emekçilerle ve yurttaşlarla İstanbul'un bir semtinde ‘Yeryüzü Sofraları’ kuran Antikapitalist Müslümanlara selam göndermek istiyorum” diyen BSMMMO Başkanı Sönmez, şunları söyledi: “Ramazan ayında tutulan oruç, insanlar arasında empati kurmayı kolaylaştırırken, kendimizi tutmayı öğretiyor, sadeliği, yeryüzünde birçok insanın aç olduğunu anlamamızı sağlıyor. Kardeşliğimizi, insani değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz ramazan ayında düzenlemiş olduğumuz bu iftar organizasyonumuzda, sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 “ŞİDDET OLAYLARINI KINIYORUM”

Ramazanın sevgi ve paylaşma ayı olduğunu, bu ayın güzelliği ve değerini, 30 gün ile sınırlı tutmayarak, hayatın her dönemine yansıtılması gerektiğini vurgulayan Ahmet Hikmet Sönmez, “İslâm, prensip olarak affı, sevgiyi, hoşgörüyü ve uzlaşmayı tercih etmiştir. Son zamanlarda basına yansıyan, oruç tutmayan kişilere şiddet ve saldırı olaylarını da kınıyorum. Bu şiddet iklimini, inanç özgürlüğüne çirkin bir müdahale, kendisi gibi düşünmeyeni ötekileştirme ve yok etme politikası olarak görüyorum. Hoşgörü dünyamızdaki kültürlerin zengin çeşitliliğini, ifade biçimlerini ve insan olmanın yollarını kabul etmek, bunlara saygı göstermek, bunların değerini bilmektir. Hoşgörü, yalnızca ahlaki bir görev değil, aynı zamanda siyasi ve hukuki bir gerekliliktir. Barışı olanaklı kılan hoşgörü; barış kültürünün savaş kültürüyle yer değiştirmesine katkıda bulunur. Bir toplumda dayanışma ve hoşgörü varsa; bireyler arasındaki ilişkiler daha çok artar. Ve bireylerin birbirlerine olan güvenleri daha da büyür ve gelişir. Bu da topluma katkı sağlar” şeklinde konuştu. BSMMMO Başkanı Sönmez, konuşmasının sonunda davetlerine katılan tüm misafirlerine teşekkür ederken, sözü TÜRMOB Genel Sekreteri Zeki Dirlik’e bıraktı. İftar organizasyonu, açılış konuşmalarının ardından yemek ile devam etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.