Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Levent Üzümcü Torbalı’da ayakta alkışlandı

Levent Üzümcü, 2 Perdelik Müzikli Oyunu İle Torbalı Seyircisinin Karşısına Çikti.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Levent Üzümcü Torbalı’da ayakta alkışlandı

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, İzmir’in Torbalı ilçesinde 2 perdelik müzikli oyunu ile büyük alkış aldı.

Tüm Türkiye’nin severek izlediği sinema ve tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, 2 perdelik müzikli oyunu ile dün akşam Torbalı seyircisinin karşısına çıktı. Torbalı Belediyesi tarafından 7 Eylül kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen oyun, BKM arkasında yer alan Gazi Çamlığı’nda sahnelendi. Ülke genelindeki sahnelerde büyük beğeniyle izlenen ’Anlatılan senin hikayendir’ oyununu Torbalı için sahneleyen Levent Üzümcü, gösteri sonunda ayakta alkışlandı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un eşi Afet Uygur’un da izlediği Üzümcü, gösterisinde kah duygulandırdı kah güldürdü. Gösteri sonunda Levent Üzümcü’nün ‘Boyun Eğme’ isimli kitabı için imza etkinliği gerçekleşti. Satın alınan kitapların gelirleri ise Torbalı’da çocuklar için ücretsiz sportif faaliyetler gerçekleştiren Metropolis Spor Kulübüne bağışlandı.

Gazi Çamlığı’ndaki oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Yoğun ilgi nedeniyle takviye sandalyelerin getirildiği alanı dolduran Torbalılılar sık sık alkışlarla oyunu süsledi. Oyun yazarı ve yönetmeni Cengiz Toraman da gösteri için Torbalı’ya geldi. Torbalı’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Levent Üzümcü’ye zeytinyağı, zeytin kolonyası ve Torbalı’da bulunan Metropolis Antik Kenti’nde figürleri bulunan mitolojik bir yaratık olan Grifon heykelinin minyatürünü armağan eden Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, “Kendi hikayemizi, İzmirli bir sanatçıdan dinlemek gerçekten çok keyifliydi. Benzer etkinliklerimiz Torbalı’da gerçekleşmeye devam edecek. 7 Eylül Kurtuluş Şenliklerimiz devam ediyor. Bugün atıcılık yarışması, açık hava nostalji sinema gösterisi ve sıra gecesi etkinliğimiz olacak. Yine sokak basketbolu ve bisiklet yarışı gibi yarışmaların yanı sıra konser ve gösterilerimiz devam edecek. 7 Eylül günü de usta sanatçı Edip Akbayram’ı ağırlayacağız. Tüm İzmirlileri bekleriz” ifadelerini kullandı.

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği, müzikleri Oktay Köseoğlu, dekor ve kostüm tasarımının ise Medina Yavuz tarafından gerçekleştirilen “Anlatılan Senin Hikayendir” oyunu, Ege’de başlayıp Yunanistan’da birbirine bağlanan 3 ayrı hikayeden oluşuyor. 1924 yılındaki mübadeleyle zorunlu göçe tabi tutulmuş insanların 1980’lere varan yaklaşık 60 yıllık hikayelerini anlatan oyun, Levent Üzümcü’nün farklı karakterlere bürünerek ortaya koyduğu performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.