Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya’daki sanatçıların köyünde festival başladı

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde, sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran köyünde Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.Çavuş Mahallesi’nde kurulan Sonsuz Şükran köyünde bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde, sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran köyünde Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.
Çavuş Mahallesi’nde kurulan Sonsuz Şükran köyünde bu yıl 7’incisi organize edilen Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali kapsamında kerpiç evlerde heykel, seramik, resim ve sinema atölyeleri açılırken, film yönetmeni Atalay Taşdiken ve dizi ve sinema sanatçısı Rıza Sönmez de katılımcılarla söyleşide bulundu. Anadolu’ya Şükran Buluşmaları’nın açılışında bir konuşma yapan Sonsuz Şükran Köyü’nün Kurucusu ve Dernek Başkanı Mehmet Taşdiken ise, 7 yıldır süren bir çalışma olan sanatçı buluşmasında sadece bir kişi değil, yüzlerce kişinin emeği olduğunu belirterek, bu çalışmalarla Hüyük ilçesine ve Çavuş’a hem uluslararası bir hüviyet ve ayrıca bir sanat ve kültür kimliği kazandırmak için çaba gösterdiklerini anlattı. Bunun için çok büyük emekler, büyük çabalarla çalıştıklarını ve bunun kolay olmadığını dile getiren Taşdiken, "Bu topraklarda doğmamış, bu topraklarla hiçbir aidiyeti olmayan, kültürel ve akrabalık da dahil hiçbir sosyolojik bağı olmayan pek çok insan bu topraklar için gayret ediyor, çalışıyor ve buranın ismini hem Türkiye, hem de dünya platformunda duyuruyor. Bu, paralı bir konser değil, bir festival değil, bu bir avuç insanın inandığı topraklara bir hizmet hikayesi ve hizmet çabası" diye konuştu.
Film yönetmeni Atalay Teşdiken ise, konuşmasında, festival çerçevesinde Çavuş’ta gösterilen "Arama Motoru" filmiyle ilgili bilgiler verdi. Bu filmin tüm oyuncularının Çavuş ve çevresinde yaşayan insanlar olduğunu anlatan ve sahneye bu oyuncularla birlikte çıkarak bir konuşma yapan Taşdiken, "Aslında şunu da görmüş olduk ki, şurada oturan herkesin içinden ne cevherler çıkabilir, bu coğrafya aslında ne kadar yetenekli insanları barındırıyor. Buradaki hiçbir insan daha önce kamera görmemiş insanlardı ve daha ence denenmemiş bir metotla bir film çektik biz. Elimizde diyaloglu bir senaryomuz yoktu sadece bir öykümüz vardı. O öyküyle biraz da doğaçlama yaparak, bu arkadaşların da yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağladık, ’Arama Motoru’ sinemalarda gösterildi, sanırım buradaki oyuncuların birkaç tanesine dizi teklifi de gelecek" dedi.
Festivalde dizi ve sinema oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz ile popstar Bayhan da bir konuşma yaparken, Şükran Köyü’nde olmaktan duydukları mutluluğu aktardı. Festivalde müzisyen Ah Canım Ahmet ile Ahmet Akkaya da alanı dolduranlara konser verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.