Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya Çilingiroğlu’ndan Adem Metan’a samimi açıklamalar

Radyo Viva’da Adem Metan’a konuk olan Kaya Çilingiroğlu, samimi açıklamalarda bulundu. Çilingiroğlu, Hülya Avşar ile ilgili gelen bir soruya “Hülya’yı ilk gördüğümde ‘Bu bir ikon’ dedim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Radyo Viva’da Adem Metan’a konuk olan Kaya Çilingiroğlu, samimi açıklamalarda bulundu. Çilingiroğlu, Hülya Avşar ile ilgili gelen bir soruya “Hülya’yı ilk gördüğümde ‘Bu bir ikon’ dedim” dedi.

Radyocu Adem Metan, Radyo Viva’da ağırladığı iş ve spor dünyasının ünlü ismi Kaya Çilingiroğlu ile samimi bir röportaja imza attı. Kızı Zehra’nın annesi boşandığı eşi Hülya Avşar ile ilgili soruları da açık yüreklilikle cevaplayan Çilingiroğlu, kendisiyle 2 gün bir araya geldiklerinde iyi anlaştıklarını ancak 3’üncü günü kovulmamak için kaçtığını söyledi. Avşar ile ilk başlarda hiç ilgilenmediğini de belirten Çilingiroğlu, “O dönemler Türkiye Hülya Avşar diye, yıkılıyordu. Aslında beğendiğim bir kadın değildi. O zamanlar esmer hanımlardan hoşlanıyordum. Bir gün ofisteyken Hülya Avşar’ı dinleyeyim, dedim. Sahnenin kenarında oturdum. Görünce, ‘bu bir ikon’ dedim. Bugüne kadar nasıl fark etmemişim?’ diye içimden geçirdim. İlk zaman telefonla konuştuğumuzda onu reddetmiştim. Beni kaldığı Çırağan Sarayı’nda çay içmeye davet etti. Ancak, ‘gelemem’ demiştim. ‘Bu ne diyor, diyerek şaşırmıştı. Daha sonra tanıştık ve evlendik. Çocuğum Zehra oldu. 20 yaşına girecek. İnşallah iç mimari okuyacak. Baskı yapmıyorum. İstiyorum ki, çocuk mutlu olsun” diye konuştu.

“Beşiktaş’ın tek rakibi Şenol Güneş”

Yine soru üzerine Lig’deki 4 büyükleri de değerlendiren Çilingiroğlu, tespitlerini dile getirdi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in Necip Uysal ısrarı olduğunu ancak Medel’den faydalanmadığını savunan Çilingiroğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Başkan Fikret Orman ve yönetim son 3 yılda Şenol Güneş’e büyük imkanlar sağladı. Ancak onun oyuncularla kişisel sorunu var. Normalde Beşiktaş’ın bu kadroyla diğerlerinin önünde olması gerekiyor. İnşallah yanılıyorumdur. Ancak, Porto ve Konyaspor maçında iyi oynadılar”.

“Başarılı bir spor yaşamım var”

Kendisinin babasından dolayı da iyi bir spor yaşamına sahip olduğunu belirten Çilingiroğlu, “6 yaşından bu yana spor yapıyorum” dedi. Yüz kere milli sporcu olarak çalışarak hizmet ettiğini, İstanbulspor’da oynadığını, golf, tenis ve yüzmede 500 müsabakaya katıldığını, her zaman İlk 3’e girdiğini de anlatan Çilingiroğlu, “TRT’de yorum yapmak çok önemli. Spor adına ciddi bir misyon üstlenmiş. Reytingi düşünmüyor. Yorumculuk zor değil” diye konuştu.

“Galatasaray’ı abartmayalım”

Galatasaray’ın lige iyi başladığını da ifade eden Çilingiroğlu, ancak abartmamak gerektiğini söyledi. Takımın eksikleri olduğunu öne süren Çilingiroğlu, “9 oyuncuyla yeni bir takım kuruldu. Mükemmel bir hoca var. Ancak son 2 hafta biraz sallandı” diye konuştu. Fenerbahçe’nin kulüp olarak mükemmel yönetildiğini ancak futbolda başarıya ulaşılamadığını anlatan Çilingiroğlu, Sosa ve Adebayor’u almadığını, Lens’i de Beşiktaş’a kaptırdığını ifade etti. Çilingiroğlu, Trabzonspor’un da çok çalışması gerektiğini belirtti.

“Statlar yenileniyor ancak futbol gelişmiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle ligdeki gelir havuzunun arttığının altını çizen Çilingiroğlu, statların yenilendiğini ifade etti. Önceleri İtalya’da San Siro’da maç izlediğinde hayranlığını gizleyemediğini de belirten Çilingiroğlu, ancak ülkemizde artık daha güzel statlar inşa edildiğini söyledi. O statların şimdi köy gibi kaldığını da kaydeden Çilingiroğlu, buna rağmen ülkemizde futbolun gelişmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde futbolu yönetenlerin futbol ile hiç alakası yok. Bakıyorsunuz, giderler gelirlerden fazla oluyor. Başarılı olmak için yurt dışında başarı elde etmek gerekiyor. Avrupa ve Asya’da büyük takımlar izleniyor. Rakipler büyük bütçeye sahip. Ancak bütçesi büyük olmayan Porto, Benfica gibi takımlar da yarı finale kalıyor. Beşiktaş iyi yönetiliyor. 51 milyon Euro kasasına koymuş. Demek ki olabiliyor” Takımların büyük şirketlere satılması ile ilgili düşüncesini de paylaşan Çilingiroğlu, buna tepki gösterilmemesi gerektiğini kaydetti. Türk Telekom gibi kulüplerin de satılabileceğini savunan Çilingiroğlu, sadece sahibinin değiştiğini belirtti.

Çilingiroğlu, “Şirket satılıyor ancak çalışanlar aynı. Satılmıyor, kiralanıyor. Yap, işlet,devret diye bir şey var. Ruhsatı ülkemiz veriyor. Alamazsa ne olacak? Oradan bir para alınacak. Beşiktaş bir Çinliye, Trabzonspor Katarlıya satılsa ne olacak? Takım yerinde duracak. Patron kendi parasını koyacak. Kar etmek isteyecek. Koyduğu parayı en kısa zamanda geri almak isteyecek” dedi. Futbolcularla ilgili değerlendirmede de bulunan Çilingiroğlu, sportif yönünü sevmediğini belirttiği Volkan Demirel ile Arda’nın çok para kazandıklarını artık fazla başarısız olmadan futbolu bırakmaları gerektiğini savundu.

“Fatih Hoca artık emekli olsun”

Milli Takımlar Direktörlüğü görevinden tartışmalı bir şekilde alınan Fatih Terim ile ilgili değerlendirmede de bulunan Çilingiroğlu, artık emekli olması gerektiğini ifade etti. Terim’in büyük bir kariyere sahip olduğunun altını çizen Çilingiroğlu, en başında Milli Takım’ın başına getirilmesinin hata olduğunu söyledi. Terim’in işyerindeki tartışmasını da eleştiren Çilingiroğlu, “Futbol Direktörü adam kebapçı basarsa yakışmaz. Tabi ki gönderilir. 1981 yılında ben 17 yaşındaydım. Onunla aynı kahveye çıkardık. Oradan tanıyorum. Artık emekli olmalı” dedi. Romen Teknik Adam Lucescu’nun A Milli Takım’ın başına 4 maçlığına getirilmesinin de hata olduğunu öne süren Çilingiroğlu, yerli hocalara ayıp edildiğini belirtti.

“İnsanlar palayla birbirini doğrayacaktı”

15 Temmuz gecesi Bodrum’da oğluyla tatilde olduğunu da anlatan Çilingiroğlu, ilk başta inanamadığını söyledi. Başta kimsenin bir açıklamada bulunmadığını da kaydeden Çilingiroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Halkın kararına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Çilingiroğlu, Yurt dışından ülkemizi karıştırmak istiyorlar. Bir şey olsaydı millet palayla birbirini doğrayacaktı” dedi.

“Cumhurbaşkanımız temel atma törenlerine gitmiyor”

Son yıllarda ülkemizin önemli yatırımlara kavuştuğunu ifade eden Çilingiroğlu, gençliğinde yurt dışına gittiğinde metroyu çok merak ettiğini belirtti. Ancak artık ülkemizde son teknolojiye sahip metro hatlarının inşa edildiğini anlatan Çilingiroğlu, Metrobüs, Avrasya Tüneli, Marmaray’ın önemli yatırımlar olduğunu söyledi. Oturduğu Acıbadem’den Yenikapı’ya 5 dakikada geçtiğini de vurgulayan Çilingiroğlu, “Eskisi gibi değil. Artık yatırım sözleri tutuluyor. Bakıyorsunuz, Cumhurbaşkanımız hiç temel atma törenine gitmiyor. Yalnızca kurdele kesme törenlerine gidiyor” diye konuştu. Haber spikerleri ile ilgili değerlendirmede de bulunan Çilingiroğlu, geçmişte Ali Kırca’yı çok beğendiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.