Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İranlı Popstar Tohi: "Türkiye’de huzurlu ve mutluyum"

Nevruz etkinlikleri için Antalya’ya gelen İran’ın pop sanatçılarından Hossein Tohi, İran vatandaşlarının Nevruz’u Türkiye’de en güzel şekilde kutladığını belirterek, "İnşallah bir gün kendi ülkemizde bu etkinliklere sahip olabiliriz"...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İranlı Popstar Tohi: "Türkiye’de huzurlu ve mutluyum"

Nevruz etkinlikleri için Antalya’ya gelen İran’ın pop sanatçılarından Hossein Tohi, İran vatandaşlarının Nevruz’u Türkiye’de en güzel şekilde kutladığını belirterek, "İnşallah bir gün kendi ülkemizde bu etkinliklere sahip olabiliriz" dedi.

Antalya’da bu yıl Nevruz etkinlikleri kapsamında düzenlenen Persian Shopping Fest’de, yüzlerce İranlı festivalin düzenlendiği alışveriş merkezine akın etti. Nevruz kutlamaları için Antalya’ya gelen İranlı turistler, alışveriş merkezindeki festivalde İran’ın popüler sanatçılarından Hossein Tohi ile de buluşma şansı yakaladı. Türk vatandaşların da ilgi gösterdiği festivalde, Tohi hayranlarına bol bol imza dağıttı, fotoğraf çektirdi. Bazı İranlı turistler, Tohi’yi görünce heyecandan sevinç gözyaşları dökerken, bazıları da imza alabilmek için yoğun çaba sarf etti.

Türk insanının misafirperverliği için çok teşekkür ettiğini belirten Tohi, Nevruz kutlamalarının hayırlı ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ettiğini söyledi. İranlı sanatçı, müziğin evrensel bir dil olduğuna dikkat çekerek, "Bugün burada çok güzel bir etkinlik geçirdik. Çoğunlukla kendi İranlı vatandaşlarımız buradaydı ama söylemek gerekir ki müzik çok evrensel bir dil olduğu için herkes burada aynı enerjiyle buluştu. Bu programdan fazlasıyla memnunum. İnşallah devamı gelecek şekilde tekrarlayabiliriz" dedi.

Antalya’da kendini ev sahibi gibi hissettiğini aktaran Tohi, Nevruz için Türkiye’ye gelen İranlı vatandaşların kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Tohi, "Özellikle Nevruz zamanında İranlı vatandaşlarımızın buraya gelmeleri bizi çok mutlu ediyor. Burada bir etkinlik sahibi olmamız bizim için çok sevindirici. Kendimizi ev sahibi gibi hissedebiliyoruz. Çok yakın mesafelerimiz var, geliş gidiş çok kolay, çok doğru bir kültür kaynaşması oluyor. Ben kendim Antalya’da çok mutluyum ve huzurluyum. En önemli dileğimdir ki; inşallah bir gün kendi ülkemizde bu etkinliklere sahip olabiliriz" diye konuştu.

Türkiye ve İran’ın iki kardeş ülke olduğunu ve bu tür etkinliklerle kültürlerin kaynaştığını kaydeden Tohi, müzik çalışmalarında da Türk sanatçılarla ortak çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. Özellikle Tarkan ve Murat Boz’u çok beğendiğini belirten Tohi, "Tarkan gençliğimden bu yana sevdiğim bir sanatçı, Murat Boz keza öyle. Onlarla çalışmayı çok isterim. Görüşmelerimiz de var onlarla, kesinleştiği takdirde mutlaka haberi çıkacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.