Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftarlık Gazoz Oyuncuları Sevenleriyle Bir Araya Geldi

Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı “İftarlık Gazoz” filminin oyuncuları Kocaeli’de sinemaseverlerle buluştu.Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı ‘İftarlık Gazoz’ filminde rol alan Berat Efe Parlar, Ümmü Putgul, Okan...

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı “İftarlık Gazoz” filminin oyuncuları Kocaeli’de sinemaseverlerle buluştu.
Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı ‘İftarlık Gazoz’ filminde rol alan Berat Efe Parlar, Ümmü Putgul, Okan Avci, Yilmaz Bayraktar ve Senarist Elif Dağdeviren Kocaeli’de izleyicileriyle bir araya geldi. İzleyicilerle filmi izleyen ekip, daha sonra sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.
Filmlerinin bir Anadolu filmi olduğunu ve fısıltıyla da olsa izlenme sayısının artığını belirten Yönetmen Yüksel Aksu, “Kulaktan kulağa yayılıyor. Yıllardır sinemaya gitmeyen kesimler de bu filme gitmeye başladı. Hatta bazılarından şunu duyuyorum. Annem gitmiş beğenmiş ben de gidiyorum. Kocaeli ilk seyirciyle buluşmamız. Bundan sonra da pazartesi Tekirdağ sonra Aydın, Denizli, Isparta, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Adana, daha sonra Karadeniz, Doğu Karadeniz, turu yaparak, aslında şunu da yapmaya çalışıyoruz. Bu bir Anadolu filmi, bu coğrafyanın filmi, bu coğrafyanın yazlık sinemasının filmi, kahvelerinin filmi, hep beraber kıldığımız teravihlerin, oruç tutmalarımızın filmidir. 1970’li yılları anlatıyorum ama tarihimizde ve arkeolojimizde, hep beraber şenlikli bir şekilde yaşayabilme filmi” dedi.
Diğer filmleri ile ilgili sorulara cevap veren Yönetmen Aksu, “Yapım kalitesi olarak ve lojistik olarak, estetik anlamda çok daha yüksek standartlarda, çünkü çok iyi elemanlarla çalıştım. Bana göre de teknik standartı ve estetik standartları dünya standartlarında diyoruz. İçerik olarak da daha çok beğeniyorum. Ama öbür filmlerim kepçe kulaklı olur, dişlek olur, boyu kısa olur, uzun olur, önemli değil. Evlat benim evladım, seviyorum” diye konuştu.
Gelecekte yapacak filmlerden söz eden Yönetmen Yüksel Aksu, “Yazacağım bir şeyler, ama bu konuda garanti vereyim size mutlaka ve mutlaka, bir kalite bir kıymet, bir cümlesi, bir sosyal meselesi, bir duygu meselesi olan bir filmler yapacağım. Komedi de olsa, trajedi de olsa. Saçma sapan şeylerle güldürmek yerine, absürt vesaire yerine, bu tür mutlaka Nasreddin Hoclara layık, Kamil Çelebilere layık, Bektaşi Fıkralarına, Karadeniz Fıkralarına layık mizah yapmaya çalışacağım. Aynı şekilde hayatın meseleleri ve sorunları olacak içinde” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.