Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amil: Dershaneler çocuklarımızı terör ve şiddet eğilimlerinden alıkoyuyor

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) Başkanvekili Aydın Amil, özel dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasının ülke ve eğitim tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.ANEDER Başkanvekili Aydın Amil, dernek binasında düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amil: Dershaneler çocuklarımızı terör ve şiddet eğilimlerinden alıkoyuyor
Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) Başkanvekili Aydın Amil, özel dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasının ülke ve eğitim tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

ANEDER Başkanvekili Aydın Amil, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında kapatma taslağına tepki gösterdi. Amil, "Son yıllarda ülkemizde kişi hak ve özgürlükleri ve demokrasi noktasında çok önemli adımlar atılmışken bu fotoğrafta bir kara leke olarak yer alacak bu adım ülkemiz eğitimi adına üzüntü vericidir. Köklü meseleleri tartışılmadan, konuşulmadan günü birlik kararlarla çözmek ileride telafisi güç olan sonuçlar doğuracaktır. 28 Şubat sürecinde yaşanan imam hatipleri kapatma olayının bugün eğitimde yol açtığı sorunları bütün kamuoyu yakından bilmektedir. Hiçbir siyasi ve ekonomik beklentisi olmayan, tek amaçları insan yetiştirmek, insana hizmet etmek olan eğitim kurumlarının, buralarda çalışan eğitim gönüllülerini derinden yaralayacak, çocuklarımızın geleceğini olumsuz etkileyecek kararlardan uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu müesseseler milletindir, kim yönetirse yönetsin." dedi.

DAĞA ÇIKIŞLARIN ÖNÜNÜ KAPATTI

Aydın Amil, dershane ve etüt merkezlerinin eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırma adına önemli misyon üstlendiğine de işaret etti. Amil, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun dezavantajlı bazı illerinde okuma salonları, etüt merkezleri ve dershaneler çocuklarımızı terör, bireysel ve toplumsal şiddet eğilimleri, madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak onları topluma kazandırmaktadır. " ifadelerini kullandı.

Aydın Amil, şöyle devam etti: "Son yıllarda Milli Eğitim'in 5 bakan ve 6 sistem değiştirdiği düşünüldüğünde bu durumun eğitim sistemini daha iyiye götürmediğinin herkes tarafından bilindiğini ve bunun eğitim adına hiçbir kazanım getirmediğini görülecektir. Eğitimde günü birlik politikalar olmaz. Eğitim adına atılan her adımda eğitimciler işin içinde olmalıdır. Ama üzülerek görüyoruz ki eğitimle ilgili konularda eğitimciler hep göz ardı ediliyor. Türkiye’de eğitimle ilgili çözüm bekleyen birçok sorun varken hiçbir problem teşkil etmeyen dershane mevzusunun eğitimin en büyük problemiymiş gibi kamuoyuna sunulması çok manidardır. Sınav sisteminin değiştirilerek okulların etkinliği ve yeterliliği artırılırsa dershaneye olan ihtiyaç da kendiliğinden ortadan kalkacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.