Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HASVAK ZABEL oyununu ağırladı

HASVAK (Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı) Bursa Şubesi; Hasvak Sahnesi etkinliği olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel gösterimi kapsamında ZABEL oyununu ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HASVAK ZABEL oyununu ağırladı

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), Ermeni yazar, şair ve öğretmen Zabel Yesayan'ın yaşamını konu edinen "Zabel" isimli oyunla, PODYUM SANAT MAHAL’de sahne aldı.

Aysel Yıldırım ve Duygu Dalyanoğlu'nun yazıp, Sevilay Saral ile birlikte yönetip sahne aldıkları oyunda Elif Karaman, Maral Çankaya, Nihal Albayrak ve Zeynep Okan rol aldı. Oyunun aksesuar, kostüm tasarım ve uygulamasını Duygu Dalyanoğlu, Elif Karaman, Maral Çankaya ve Nilgün Ilgıcıoğlu üstlendi. Dekor ve ışık tasarımını Levent Soy, Zilan Kaki hazırladı. Özgün müzik ve düzenlemelerini Ari Hergel'in gerçekleştirdiği oyunda, Amerikalı ud sanatçısı, besteci Ara Dinkjian'ın 1915-2015/ Truth & Hope albümünden parçalar kullanıldı. Oyunda, 1878'de İstanbul'da doğan ve Pek Çok Açıdan İlklerin kadını olarak tarihe geçen Zabel Yesayan'ın, Fransa'ya oradan Sovyetler Birliği'ne uzanan yolculuğu, çocukluğu, gençliği, mücadele yılları ve sürgün yaşamı anlatıldı.

BTSO Meclis Kadınları Gülçin Güleç Uçar, Sevgi Saygın, Livza Yılbirlik, Elif Özhan, BURCU Erçoban, Nurcan Özdemir Ve Podyum Sanat Mahal sponsorluğunda gerçekleşecek tiyatro oyunundan elde edilen gelir “Üniversitede Okuyan, İhtiyaç Sahibi Kız Çocukları Burs Fonu”na aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.