Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HASVAK Bursa’da yeni dönem

Bursa’nın en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan ‘Hasta ve Hastanelere Yardım Vakfı’ (HASVAK) Bursa şubesi yeni döneme, yeni yapılanmalarlarını Crowne Otel’de düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HASVAK Bursa’da yeni dönem
 HASVAK Bursa Şubesi’nde  yenilenen Yönetim Kurulu, kol başkanlarından oluşturulan Çalışma Kurulu ve Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Gençlik Kolu ile yine pek çok önemli projeye imza atmaya hazırlanıyor. Karma yapısını daha çok öne çıkarmayı hedefleyen HASVAK Bursa Şubesi’nin yeni yönetim kurulunda, başkan Zerrin Özgüle, başkan yardımcıları Prof. Dr. H. Kaya Aksoy ve Melek Üyük, sekreter Esin Seymen, sayman Fatma Çil Eradaş, üyeler Tülin Işık ve Op. Dr. Can Başaran bulunuyor.

Tüm hizmet aktivitelerini yürütecek olan Çalışma Kurulunda, sağlık, eğitim, burslar, bireysel yardımlar, tekerlekli sandalye temin ve yardım, üyelik, gezi, sosyal, halkla ilişkiler, veteran ve sağlıkta başarı ödülleri organizasyonu olmak üzere toplam on bir kol başkanı yer alıyor.

HASVAK Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H. Kaya Aksoy, Uludağ Üniversitesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Züleyha Alper ve Uludağ Üniversitesi Acil Servisi doktorlarından Dr. Okan Aydın danışmanlığında temelleri atılan Gençlik Kolunun yönetim ve üye seçimleri ilk etapta Tıp Fakültesi öğrencileri arasından çeşitli sosyal çalışmalarda aktif rol almış öğrenciler arasından yapıldı.

HASVAK Bursa Şubesi’nin sağlık, kültür ve eğitim alanlarında gerçekleştirdiği projelere paralel, vakfın ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Gençlik Kolu, 2016 Eylül Ayında resmi olarak kuruldu. Geçen yıldan bu yana değerlendirilen proje seçeneklerinin alt yapılarını oluşturma çalışmaları devam ederken,  işbirliği yapılacak kurum, kuruluş ve yerel yönetimler ile görüşmelerini sürdüren Gençlik Kolu, Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluklarıyla HASVAK Bursa Şubesi arasında da köprü görevini de üstleniyor.

Her geçen gün hizmetlerini daha üst seviyeye taşıma hedefi doğrultusunda yeni oluşumlarla yola devam eden HASVAK Bursa Şubesi, yeni dönemde burs verdiği öğrenci sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor. Sağlık, kültür-sanat ve eğitim alanlarında öncü olacak ve fark yaratacak projeler için planlamalarını tamamlayan Vakıf, Nilüfer’de inşaasına başlanacak Engelsiz Park Projesini de kısa sürede tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl dördüncü kez gerçekleştireceği Sağlıkta Başarı Ödüllerini farklı bir platforma taşıyarak, ödül alanları daha ön plana çıkarmak da yine HASVAK Bursa Şubesi’nin bu yılki hedefleri arasında yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.