Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eurovision birincisi Ukraynalı Jamala oldu (VIDEO)

İsveç'in başkenti Stockholm'de 61.'si düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı belli oldu. Eurovision Şarkı Yarışması'nı, "1944" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı temsil eden Kırımlı Tatar sanatçı Jamala (Cemile) kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eurovision birincisi Ukraynalı Jamala oldu (VIDEO)

Jamala'nın, büyükannesi ile Kırım Tatarlarının yaşadığı trajediyi anlatan, Türkçe nakaratında "Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım" sözlerinin yer aldığı "1944" adlı şarkısı, 534 puanla birinci seçildi.

Yarışmayı, Kırım Türkleri'ni anlatan Ukrayna'nın '1944' isimli parçası birinci oldu. Jamala (Cemile) adını kullanan, asıl adı Susan Cemiloğlu olan 32 yaşındaki caz şarkıcısı tüm ülkelerden en çok puanı toplayarak yarışmayı birinci tamamlandı. 

16 bin kişilik Globen Arena'da gerçekleştirilen, "Avrupa'daki göçmen krizi” temalı yarışmanın finalinde 26 ülkenin temsilcileri mücadele etti. Programın sunuculuğunu 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İsveç temsilcisi Mans Zelmerlöw ve Petra Mede üstlendi.

Yarışmanın finalinde Ukrayna'yı temsil eden, Jamala'nın, büyükannesi ile Kırım Tatarlarının yaşadığı trajediyi anlatan, Türkçe nakaratında "Yaşlılığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım" sözlerinin yer aldığı "1944" adlı şarkısı, 534 puanla birinci seçildi.

Yarışmada Azerbaycan'ı "Miracle" adlı eserle temsil eden Semra Rahimli de 117 puanla 17'nci oldu.

Öte yandan yarışmada ikinciliği 511 puanla Avustralya alırken, yarışmanın favorilerinden Rusya 491 puanla üçüncü oldu.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.