Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Onuncu Yıl Konserine Ünlüler Çocuklarıyla Katıldı

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10’uncu yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel konserinde ünlü Rus Besteci Sergey Sergeviç Prokofyev’in ‘Peter ve Kurt’ isimli orkestra eseri seslendirildi. Eserde Peter...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10’uncu yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel konserinde ünlü Rus Besteci Sergey Sergeviç Prokofyev’in ‘Peter ve Kurt’ isimli orkestra eseri seslendirildi. Eserde Peter rolünü ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ve ‘Küçük Ağa’ gibi popüler televizyon dizileriyle tanınan Emir Berke Zincidi, ünlü oyuncu Selçuk Yöntem de anlatıcı rolünü üstlendi.
Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), kuruluşunun 10’uncu yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir konserle sahne aldı. TİM Maslak Show Center’da 19 Nisan Pazar günü 14.00 ve 16.00 saatlerinde gerçekleşen DÇSO konserinde ünlü Rus Besteci Sergey Sergeviç Prokofyev’in ‘Peter ve Kurt’ isimli orkestra eseri seslendirildi.
‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ve ‘Küçük Ağa’ gibi popüler televizyon dizileriyle tanınan Emir Berke Zincidi ‘Peter’ rolünde sahne aldı. Emir Berke Zincidi, Peter olmaktan da hoşlandığını ve çocukların hayvanları sevmesi için iyi bir proje olduğunu, oyunda enstrümanları anlayabildiğini söyledi. Oyuna hazırlanırken ezber konusunda zorlandığını ama çok eğlendiğini dile getirdi.
Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’in etkileyici anlatımı da seyircilerin hafızalarına kazındı. Yaklaşık 4 bin kişi tarafından izlenen ‘Peter ve Kurt’un TİM Maslak Show Center’daki gösterimine cemiyet dünyasının ünlü simalarından Elif Gönlüm, Sitare Akdilek, Nevşah Fidan, Beren Duru çocuklarıyla katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.