Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuklara Bot” için birlikteler

15 Kasım’da attıkları bir tweet’in ardından yüzlerce öğretmen ve gönüllüyü bir araya getiren Ece ve Burcu Arar “Çocuklara Bot” projesi için bu kez de alışveriş şenliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Çocuklara Bot” için birlikteler

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

Mercure Hotels’de düzenlenen alışveriş şenliğine Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul’dan gelerek projeye destek veren Ece Kumkale dışında Bursalı influencer Deniz Ağaoğlu, avukat-yazar Mine Rana Dayıoğlu, uluslararası madalya sahibi şef Elif Doğan, Yrd. Doç Dr. Gökhan Erbağ ve fotoğrafçı Sabina Melikşah da konuşmacı olarak projeye destek verdi. Gün boyu süren şenlikte ayrıca gümüşten çantaya, ayakkabıdan dekorasyona birçok ürün uygun fiyatlarla alıcı buldu. Muzzy Event’in müzikleriyle destek olduğu günde moderatör ve sunuculuğu ise Neslihan Çınar yaptı. Müzik ve workshoplarla renklenen şenlikte Ece Arar ve Burcu Arar katılımcılarla tek tek ilgilendi. İkili, “Bugüne dek gönüllüler sayesinde 7 bin bot topladık. Bu sayıyı 10 bine çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden bu alışveriş şenliğini düzenledik. Katılan, destek olan herkese teşekkür ederiz. Bundan sonra da destek olmak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler.” diye konuştu. 

7 bin bot gönderdiler

Doğu bölgesinde köy okullarında öğrenim gören çocukların soğuk kış şartlarında sıcak ayaklarla okula gitmesi için yola çıkan Ece Arar ve Burcu Arar, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için attıkları tweet’in ardından binlerce retweet aldı. Gelen binlerce istek elektronik postasını sıraya sokan ikili, bir yandan da gönüllülere ulaşmaya başladı. İlk baştaki tahminleri en azından yüz çocuğa yardım eli uzatmak iken, kendilerine inanan gönüllüler sayesinde toplam 7 bin botu özellikle doğu illerindeki okullara gönderdiler. Şimdi Kars’tan Ağrı’ya, Edirne’den Muş’a tam 7 bin çocuk şu an sıcacık ayaklarla okula gidiyor. 

Yurdun dört bir yanına ulaştı

Ağrı, Kars, Şırnak, Gaziantep, Van, Çankırı, Isparta, Erzurum, Muş, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Bursa, Ankara, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Hakkari, Hatay, Giresun, Iğdır, Mardin, Kahramanmaraş, Ardahan, Aksaray, Eskişehir, Siirt, Gümüşhane, Elazığ, Düzce Antalya, Tekirdağ şimdiye dek ulaşılan iller. Voleybol takımı oldukları halde spor ayakkabıları olmayan öğrencilere gönüllüler vasıtasıyla voleybol ayakkabısı da gönderen ikili, kız öğrencilerin illerinde şampiyon olmasıyla ayrıca büyük bir gurur da yaşadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.