Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre oscarları sahiplerini buldu

Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda ipi göğüsleyen İpeker Tekstil, Martur ve Beyçelik Gestamp, görkemli bir törenle ödüllerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre oscarları sahiplerini buldu

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD), çevre altyapısını kurmuş, üretim ve hizmet faaliyetlerinde çevreci yaklaşım sergileyen ve duyarlılık gösteren sanayi tesislerini ödüllendirdiği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın kazananları, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Sheraton Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, Bursa OSB ve BOSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, sanayi bölgelerinin başkanları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, sanayiciler ve aileleri katıldı.

KİRLETMEDEN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında, dünyada doğal kaynakların her geçen gün tükendiğine vurgu yapan BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, “Çevre sorunlarına karşı son yıllarda giderek artan bir duyarlılık var. Bu duyarlılıkla birlikte çevre sorunları denilince akla hemen sanayi geliyor. Çevre kirliliğine sanayinin neden olduğu gibi bir algı var. Bursa özelinde örnek vermek gerekirse, Nilüfer Çayı’ndaki kirliliğin nedeni sanayi olarak görülüyor. Hayır değerli konuklar. Buradaki kirliliğin nedenini planlı sanayi bölgeleri dışındaki tesislerde aramalıyız. Biz bu algıyı terse çevirmek, temiz sanayinin mümkün olduğunu göstermek için yola çıktık. Hedeflerimizin ilk sırasında olan farkındalık yaratmayı başardığımızı gururla görüyorum. Şimdiki hedefimiz planlı sanayinin öncüsü Bursa OSB’yi temiz sanayinin de öncüsü yapmak. Üretmek birinci önceliğimiz, fakat kirletmeden üretmek ise ana hedefimiz. Bu Bursa’ya olan borcumuz. Bunu çocuklarımız ve torunlarımız için başarmak zorundayız. Çünkü başka Bursa yok” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.