Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağatay Akman: “Benim bu piyasada barınmamı istemediler”

Genç şarkıcı Çağatay Akman, “Benim bu piyasada barınmamı istemediler” dedi."Gece Gölgenin Rahatına Bak" şarkısıyla Youtube’da en çok tıklanan şarkılar arasında yer alan Çağatay Akman, CRI Türk’ten Tülin Tonkuş’a çarpıcı...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çağatay Akman: “Benim bu piyasada barınmamı istemediler”

Genç şarkıcı Çağatay Akman, “Benim bu piyasada barınmamı istemediler” dedi.

"Gece Gölgenin Rahatına Bak" şarkısıyla Youtube’da en çok tıklanan şarkılar arasında yer alan Çağatay Akman, CRI Türk’ten Tülin Tonkuş’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel hayatıyla ilgili soruları da yanıtlayan Çağatay Akman, “Kız arkadaşımın olması yasak. O taraflara girmek istemiyorum. Ben de kendime yasakladım, şirket de çok uygun görmüyor. Ben sadece işime yoğunlaşmak istiyorum” diye konuştu.

“Beni kabullenmekte zorlandılar”

Müzik piyasasını ‘Kurtlar Sofrası’ olarak niteleyen Akman, “Bazı ünlüler beni hala kabul etmiyorlar. ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ ilk çıktığı zaman radyolar çalmadı, tarzımı algılayamadılar, yaşımdan dolayı kıskandılar, yerden yere vurdular ve benim bu piyasada barınmamı istemediler. Halk her yerde dinleyince radyolar da mecburen çalmaya başladı. Ben bazı şeyleri başarmışım, kabul görmek isterim, saygı duyulmasını isterim” diye konuştu.

“Ailem benim Çağatay Akman olduğumun farkında değil”

Öncelikle aile yaşantısı ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Çağatay Akman, ailesinin kendisini müzik çalışmaları ile ilgili desteklediğini ifade etti ve “Fakat ailem benim Çağatay Akman olduğumun hala farkında değiller. Yani durumun ciddiyetinin farkında değiller. Babam beni hala bakkala ekmek almaya gönderir, ben de giderim” dedi. Yakın zamanda kendi hayatını kurmayı planladığını belirten Çağatay Akman, profesyonel müzik yaşantısının öncesinde Youtube’da covercı olduğunu söyledi. Yıldızının parladığı ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ adlı şarkısının aslında tanınmadan önce hazır olduğunu ancak şarkıyı piyasaya sürmek için bir şirket aradığını ve bu şirket ile de yani 2645 müzik ile O Ses Türkiye’den Zeo vasıtasıyla tanıştığını açıkladı.

“Anna RF prim yapmaya çalıştı”

Çağatay Akman, ANNA RF isimli grubun Jump isimli şarkılarından alıntı yapıldığı şeklindeki iddiası ile ilgili ise “Anna RF sadece prim yapmaya çalıştı, asıl kendisi şarkıyı çaldı, yani arakladı. Şarkının alt yapısı Mehmet Ali Sezer’in ‘Her şeyim Oldun’ adlı şarkısına ait. Ben üzerime düşen telifimi vermiştim” yanıtını verdi.

“Şarkının bu kadar çok tıklanacağını bekliyordum”

“Bu yıla damgasını vuran “Gece Gölgenin Rahatına Bak” şarkısının bu kadar ilgi göreceğini bekliyor muydun? şeklindeki soruya “Bekliyordum” yanıtını veren Çağatay Akman, “Sosyal medyada zaten çok çevrem vardı. Hepsini oraya akredite ettiğimde her şey değişti. Şarkının bu kadar tıklanacağını bekliyordum. Başarımı insanların şarkılarımı tekrar tekrar dinlemesine bağlıyorum” dedi.

“Alternatifim yok ama olmasını isterim”

Özel bir TV kanalında yayınlanan ‘Bizim Hikaye’ adlı dizinin şarkısını da seslendiren Çağatay Akman, dizi müziğinin nasıl ortaya çıktığını ise şöyle anlattı: “Dizi müziği için teklif Abdullah Özdoğan’a geldi. Senaryo üzerinden o yazmıştı şarkıyı. Aranjörüm Volkan Bey stüdyoya çağırdı, şarkı okunacak dedi, okudum. Biraz üzerine bir şeyler yaptım. Daha önceden yazdığım bir nakarat vardı, onu ekledim. Yani yarım saatlik bir iş Bizim Hikaye.” Kendi tarzını “Çağatay Akman tarzı” olarak tanımlayan Akman, “Alternatifim yok ama olmasını isterim. Ben kendi tarzımı yarattım” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.