Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bursa Festivali’ 55. yıla ‘Senfoniküba’ ile merhaba dedi

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ‘Uluslararası Bursa Festivali’, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü Klazz Brothers Cuba Percussion grubunun bir araya geldiği ‘Senfoniküba’ konseriyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bursa Festivali’ 55. yıla ‘Senfoniküba’ ile merhaba dedi
 Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ’55. Uluslararası Bursa Festivali’, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü Klazz Brothers Cuba Percussion grubunun aynı sahneyi paylaştığı muhteşem ‘Senfoniküba’ konseriyle başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü Klazz Brothers grubunu, ‘Senfoniküba’ konserinde buluşturdu. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen konser ve açılış programı öncesinde, festival kapsamında hazırlanan ‘Roma & Bursa Sergisi’, Merinos AKKM Osmangazi Salonu fuayesinde izlenime sunuldu. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ortaklığı ile T.C. Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Galeri Salonu’nda 26 Nisan’da sergilenen ve Romalı sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan sergi, bu kez ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’ açılışında Bursalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 24 Bursalı sanatçının eserlerinin yer aldığı karma sergi, 25 Mayıs Çarşamba gününe kadar görülebilecek.

Festivalin açılış konserinde ise Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile Klazz Brothers Cuba Percussion grubu muhteşem bir müzik ziyafetine imza attı. Küba ritimleri ve Latin ezgileriyle harmanlanan konserde, hem klasik müzikseverler hem de Latin müzik tutkunları, tadına doyulmaz bir müzik ziyafetine şahit oldu. Keyifli konseri beğeniyle izleyen sanatseverler, usta sanatçıları coşkulu alkışlarla ödüllendirdi.

 

‘55. Uluslararası Bursa Festivali Programı’

17 Mayıs – Imany

20 Mayıs – İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Dansın Rengi’

22 Mayıs – İzmir Devlet Opera ve Balesi, ‘Çakırcalı Efe’

24 Mayıs – Incognito

25 Mayıs – Monica Bulanda

29 Mayıs – Müziğin ustalarıyla ‘Gazino Show’ (Neşe Karaböcek, Seçil Heper, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Nur Yoldaş, Ercan Turgut, Tülay Özer, Bilgen Bengü, Funda)

30 Mayıs – Fuat Saka & Niyazi Koyuncu & Karmate

31 Mayıs – Aşkın Nur Yengi & Harun Kolçak

1 Haziran – Candan Erçetin

2 Haziran – The Dire Straits, Experience

4 Haziran – İlhan İrem

7 – 12 Temmuz – 30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.