Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa, Fashion Week’e hazırlanıyor

Bursa, Fashion Week’e hazırlanıyor. Moda dünyasının kalbinin atacağı Bursa Fashion Week, 9-11 Nisan 2018 tarihlerinde Bursa Endülüs Park AVM’de gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa, Fashion Week’e hazırlanıyor

9 ila 11 Nisan tarihlerinde onlarca markanın ve Türkiye’nin ünlü moda tasarımcılarının defileleriyle gerçekleşecek Bursa Fashion Week’te Balkan rüzgarı esecek. Ünlü moda tasarımcısı Müesser Kurt, Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin desteği ile Balkan yöresine ait tasarımlarını Bursa Fashion Week’te moda dünyası ile buluşturacak. Kurt, tasarladığı değerli Balkan kıyafetlerini modaseverlerin beğenisine sunacak. Sırma ve kasnak işlemelerini geleneksel Türk kıyafetlerine uyarlayarak hazırlayan Müesser Kurt, Bursa Fashion Week’e özel tasarımlarını sergileyecek.

Modacı Müesser Kurt, tasarladığı kıyafetlerde iğne işi, tığ ve çiçek oyalar kullanarak, defilede Hıdırellez, doğanın uyanışı ve ilkbahar konularını işleyecek. Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcıları ve ünlü markaların defilelerini gerçekleştireceği Bursa Fashion Week’te koreogafisini Asil Çağıl’ın yapacağı defilede Sema Şimşek, Tuğçe Sarıkaya, Açelya Kartal, Yağmur Ayaz, Tuğçe Aral gibi tescilli modeller podyuma çıkacak.

Bursa Fashion Week’e katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Modacı Müesser Kurt, “ Balkan kültürünü yaşatmak ve bu kültürün öğelerini dünyaya duyurmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Daha önce Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği “Bir Kofer Bir Sandık” etkinliğinde, Balkan kültürüne ait hem eski yöresel kıyafetlerin orjinallerini, hem de günümüz yorumunu kattığım tasarımlarımı Balkan Göçmenleri ile buluşturdum.  Şimdi ise aynı amaç ve doğrultuda, uzun zamandır üzerinde çalıştığım Balkan motifli tasarımlarımı Bursa Fashion Week’te moda dünyasının beğenisine sunacağım. Bu kıyafetler benim için çok değerli, her birinin bir sanat eseri olduğunu söylemek mümkün. Sırma ve kasnak işlemeleri gibi yoğun zaman ve emek harcanan işlemelerle kreasyon tamamlandı. Balkan kültürünün olduğu her yerde ve Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı Bursa’da düzenlenecek bu özel ve anlamlı etkinlikte yer alacağım için çok mutluyum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.