Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bülent Ersoy’un Lerzan Mutlu’yu tehdit davasında ‘çanta fotoğrafı’ dosyaya girdi

Bülent Ersoy’un, sunucu Lerzan Mutlu’yu "tehdit" ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, Ersoy’un avukatı, Mutlu’nun müvekkilinin çantasıyla çektirdiği fotoğrafı mahkemeye sundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Bülent Ersoy’un, sunucu Lerzan Mutlu’yu "tehdit" ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, Ersoy’un avukatı, Mutlu’nun müvekkilinin çantasıyla çektirdiği fotoğrafı mahkemeye sundu.

Yakın arkadaşı Oya Aydoğan’ı kaldırıldığı hastanede ziyaret ettikten sonra bir televizyon kanalına Lerzan Mutlu’yu kast ederek “Ben adamın canlı yayınını basarım” şeklinde açıklama yapan ünlü sanatçı Bülent Ersoy’un yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 32’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Bülent Ersoy ve şikayetçi Lerzan Mutlu katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşma hakimi, yasa gereği Uzlaştırma Bürosuna gönderilen dosyanın uzlaşamadıkları sonucuyla mahkemeye geri döndüğünü belirtti.

Sanık Ersoy’un avukatı söz alarak tehdit suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını söyledi. Müvekkili Bülent Ersoy ile Lerzan Mutlu’nun birkaç gün önce tesadüfen bir yerde karşılaştıklarını, Mutlu’nun Bülent Ersoy’un çantası ile hatıra fotoğrafı çektirdiğini, hatta haberlerde de “Can ciğer bir görüntü sergilemişlerdir” diye haber olduğunu kaydetti. Lerzan Mutlu’nun avukatı ise beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme, taraf avukatlarına esasa dair beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı Nisan ayına erteledi.

Ersoy "Canlı yayını basarım" demişti

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Oya Aydoğan’ı hastanede tedavi gördüğü sıralarda ziyaret eden ünlü sanatçı Bülent Ersoy, hastane çıkışında bir basın açıklaması yapmıştı. Ersoy, Lerzan Mutlu için “Ben o kıza çok sinirliyim. O haddini çok aşıyor. Sen kime sesini yükseltiyorsun. Oya o kadar içine atan bir kız ki, cevap veremez sana. Şu anda konuşulacak bir ortam değil. Hepimiz zaman içerisinde, beraber çalıştığımız insanlarla ters düşmüşüzdür. Bu olacak şeyler fakat bunu fevriliğe dökerek, çirkin kelimelerle bezeyerek sesini yükseltmek. Sen kime sesini yükseltiyorsun. Dua etsin kafam dolu. Adamın canlı yayınını basarım” ifadelerini kullanmıştı.

2 yıla kadar hapsi isteniyor

Uzun süre magazin programlarında tartışılan bu açıklama üzerine Lerzan Mutlu, avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunu işleme koyan savcılık Ersoy hakkında “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.