Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinçer: Hükümetin kimseyi mağdur edeceği kanaatinde değilim

Eski Milli Eğitim Bakanı İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, dershanelerin kapatılma çalışmalarını değerlendirdi. Dinçer, "Hükümetin bu konuda kimseyi mağdur edecek bir tavır içerisinde olacağı kanaati içerisinde değilim." dedi.Ömer...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2013 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2013 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dinçer: Hükümetin kimseyi mağdur edeceği kanaatinde değilim
Eski Milli Eğitim Bakanı İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, dershanelerin kapatılma çalışmalarını değerlendirdi. Dinçer, "Hükümetin bu konuda kimseyi mağdur edecek bir tavır içerisinde olacağı kanaati içerisinde değilim." dedi.

Ömer Dinçer, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın düzenlediği '4. Seçim Şurası'na katıldı. Dinçer, burada partililere yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "Milli Eğitim eski bakanı olarak dershaneleri kapatma tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Dinçer, şu karşılığı verdi: "Eski bir Milli Eğitim Bakanı olarak zaten benim bu konuda bir fikir söylemem mümkün değil. Bu açıdan dershaneler meselesinin mevcut Milli Eğitim Bakanı'na sorulmasının ben yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı yapmamış olsaydım bu konuda fikir söylemek benim için daha rahat olurdu. Ama en azından şimdi benim bir şey söylemem çok şık olmayacak." "Sizin zamanınızda böyle bir çalışma yapıldı mı?" sorusu üzerine Dinçer, "Bizim zamanımızda benzer bir çalışma yapılıyordu ama henüz neticelenmemişti. Bilgi toplama aşamasındaydık." cevabını verdi.

Kamuoyundaki tepkinin hatırlatılması üzerine Dinçer, şunları kaydetti: "İşte bir önceki yapılan uygulamalardan kopuk değildir. Bundan sonra yapılacak meselelerde de bağımsız olarak düşünülemez. Bu açıdan dershane meselesini sadece bugün bütün sorunlarımızdan, bütün önceki yapılanlardan ve bundan sonraki yapılacaklardan bağımsız gibi ele almak bence çok yanlış olur. O yüzden hükümetin aslında ne yapmaya çalıştığını anlamaya ve uzun vadede nereye gelmek istediğine dair vizyonunu görmeye ihtiyaç var. Bunu yapmadan sadece bir karar ve o kararı dayalı bir takım eleştiriler yapacak olursanız. Bu satranç oyununda oyuncunun oynadığı bir taşın üzerinde değerlendirmeye yapmaya benzer. Halbuki o belki daha uzun vadeli performansın başarının sağlanması için yaptı o hamleyi ve o hamlede ortaya çıkacak mahsurları da göze aldı. O açıdan bakıldığında ben bugünkü tartışmaların çok kısır ve yüzeysel bir perspektif ile yapıldığı kanaatindeyim. Olmamasını diliyorum. Hükümetin bu konuda kimseyi mağdur edecek bir tavır içerisinde olacağı kanaati içerisinde değilim. Ne dershaneleri, ne öğrencileri ne öğretmenleri ne herhangi bir dershane yöneticisini, yönetimini yahutta bir grubu muhatap olarak alıp bakıp alacak değil. Hepimiz az önce saydığım bütün aktörlerle birlikte hükümet de dahil olmak üzere ülkemiz ve çocuklarımız çıkarını her şeyin üstende tutmak kanaatindeyim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.