Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bordo Bereliler 2 Afrin”in çekimlerinde yüzde yüz yerli üretim silahlar kullanılıyor

Türkiye, “Bordo Bereliler” ile Afrin’deki terör hedeflerine yönelik olası operasyona hazırlanırken, özel kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yönelik yaptıkları operasyonu konu alan ve Afrin’de başlayıp, Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Bordo Bereliler 2 Afrin”in çekimlerinde yüzde yüz yerli üretim silahlar kullanılıyor

Türkiye, “Bordo Bereliler” ile Afrin’deki terör hedeflerine yönelik olası operasyona hazırlanırken, özel kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yönelik yaptıkları operasyonu konu alan ve Afrin’de başlayıp, Bursa İnegöl’de son bulan “Bordo Bereliler 2 Afrin” filminin çekimleri de tüm heyecanı ile devam ediyor.

Senaryosu ve başarılı aksiyon sahneleri ile şimdiden çok konuşulan filmin çekimlerinde ise yüzde yüz yerli üretim silahlar kullanılıyor. MPT-76 (Milli Piyade Tüfeği), MPT-55 ve MPT55-K (Milli Piyade Tüfeği), T40R tek atım bombaatar (launcher), JMK BORA-12 (Tam Profesyonel uzun menzilli keskin nişancı tüfeği) 40 mm tamburali bombaatar ve Canik 55 gibi Türkiye üretimi silahların kullanıldığı filmin ekibi sıcak gündemi de takip ediyor.

Yönetmenliğini Erhan Baytimur’un, senaristliğini Coşkun Gündoğdu ile Ayça Baytimur’un, yapımcılığını ise Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem’in (16 Yapım Medya), üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Cenk Ertan, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Cavit Çetin Güner, Kübra Dilara Çelen, Çiğdem Batur, Emel Dede, Ozan Güler, Oğuz Yağcı, Kübra Dilara Çelen, Balamir Emren, Ergun Kuyucu, Gencer Güvercin, Mehmet Dindar, Erol Yavan yer alıyor. Bir haftadır Türkiye’nin gündemine oturan Afrin harekâtı da başlamak üzereyken, sınıra asker ve zırhlı birlik sevkıyatı devam ederken, filmin yönetmeni Erhan Baytimur, Afrin harekâtında “Bordo Bereliler”e verilen kilit rolü, çekimleri sırasında heyecanla takip ettiklerini dile getirdi. Film çekimlerinden arta kalan zamanlarda sıcak gündemi de takip ettiğini dile getiren Baytimur, ilk filmi “15 Temmuz” ruhuyla çektiklerini, bu filmin hikayesinin ise çok farklı olduğunu, Afrin’de başlayan bir operasyonun İnegöl’de son bulmasını konu aldığını belirtti. Özellikle Türkiye üzerine oynanan oyunların bir tanesini işlediklerini dile getiren Baytimur, filmde MPT-76 (Milli Piyade Tüfeği), MPT-55 ve MPT55-K (Milli Piyade Tufeği), T40R tek atim bomba atar (launcher), JMK BORA-12 (Tam Profesyonel uzun menzilli keskin nişancı tüfeği) 40 mm tamburalı bomba atar ve Canik 55 gibi yüzde yüz yerli üretim silahları kullanmaktan da büyük gurur duyduklarını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.