Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ayla"ya Adana kebap

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Ayla" filminin oyuncuları ile gala öncesi yemekte bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Ayla" filminin oyuncuları ile gala öncesi yemekte bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin 90. Oscar Ödülleri için "yabancı dilde en iyi film" adayı olan "Ayla" filminin gala gecesi organize ediliyor. Filmin galası öncesi Ayla filmi oyuncuları ile ev sahibi olarak yemekte bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kültürün ve sanatın başkenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Adana’da böylesi dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve filmin oyuncu kadrosu ile bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kim Seol’den Adana Kebabına tam not

Yemek organizasyonunda "Ayla" filminin başrol oyuncusu Kim Seol’e Başkan Hüseyin Sözlü’nün Adana kebabı ikramını geri çevirmeyerek kebabın tadını beğendiğini ifade etmesi yemek masasındakilere tebessüm ettirdi. Başkan Sözlü, minik oyuncu Kim Seol’ü Adana’da her zaman misafir etmeye hazır olduklarını aktardı.

Filmin konusu

1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore’ ye saldırdığında Birleşmiş Milletler’in yaptığı yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore’ye bir tugay gönderir. Her şey gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay’ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla’nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay’ın artık Türkiye’ ye dönmesi gerekmektedir. Ayla’yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman, Ayla’yı Türkiye’ye götürmek için birçok yolu dener ancak bir türlü Kore yasalarını aşıp Ayla’yı Türkiye’ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman tekrar bir araya gelirler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.