Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Patriot Bataryası’nda görev değişimi

Genelkurmay Başkanlığı, Gaziantep’e konuşlandırılan ABD Patriot Bataryası’nda görev değişimi yapıldığını bildirdi.     Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “NATO’nun Türkiye’deki Hava Savunma İmkân ve Kabiliyetlerini...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, Gaziantep’e konuşlandırılan ABD Patriot Bataryası’nda görev değişimi yapıldığını bildirdi.

    Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “NATO’nun Türkiye’deki Hava Savunma İmkân ve Kabiliyetlerini takviyesi amacıyla, 12 Ocak 2013 tarihinde imzalanan Uygulama Anlaşmasına istinaden ABD Patriot Bataryası 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda konuşlandırılmıştır. Harekat görevinde herhangi bir zafiyet yaşanmaması için fabrika seviyesi planlı bakımının yapılma zamanı gelen mevcut ABD Patriot Bataryası, harekat görevini devralacak bataryayla rotasyona tabi tutulmaktadır. Bu kapsamda, yeni ABD Patriot Bataryasını taşıyan gemi 10 Kasım 2013 tarihinde İskenderun Limanına ulaşmış, tüm malzeme ve teçhizatın 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığına intikali 13 Kasım 2013 tarihinde tamamlanmıştır. Bir yıldır ülkemizde görev yapan ABD Patriot Bataryası 08 Aralık 2013 tarihinde ülkesine geri dönecektir.” denildi.

    Halihazırda Türkiye’de konuşlu bulunan ABD, Almanya ve Hollanda’nın birer Patriot Bataryalarına ait personel ve malzemenin ihtiyaç duyuldukça, anılan ülkeler tarafından rutin olarak rotasyon faaliyetine tabi tutulduğu da hatırlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.