Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Portakal ödülleri sahiplerini buldu

53’üncü Antalya Film Festivali, Altın Portakal ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Ulusal Yarışma kategorisinde Mavi Bisiklet filmi en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerinin sahibi olurken Babamın Kanatları filmi ise izleyici...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altın Portakal ödülleri sahiplerini buldu
53’üncü Antalya Film Festivali, Altın Portakal ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Ulusal Yarışma kategorisinde Mavi Bisiklet filmi en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerinin sahibi olurken Babamın Kanatları filmi ise izleyici ödülü, en iyi müzik ve en iyi erkek oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. Oyuncu Menderes Samancılar en iyi erkek oyuncu ödülünü Suriyeli dostları için aldığını söyledi.

Oyuncu Ecem Uzun Tereddüt filmindeki performansıyla hem uluslararası hem de ulusal kategoride en iyi kadın oyuncu ödülü sahibi oldu.



Kırmızı Halı şıklığı

53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali bu yılda 1 haftalık gösterimin ardından ödül töreniyle sona erdi. Açılış galasında olduğu gibi sanatçılar kapanış galasında da kırmızı halıda şıklık yarışına girdi, yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı ve davetliler şıklıklarıyla göz doldurdu.

Kırmızı halının en çok konuşulan iki ismi Yonca Evcimik ve Nesrin Cavadzade oldu. Evcimik, geceye üzerinde hayvan motifleri olan bir elbise ile katılıp hayvan severliğe dikkat çekti. Evcimik, “Hayvan hakları istiyorum. Organizasyonun her sene daha da büyüdüğünü görüyorum. Sektör adına çok mutlu oluyorum. Darısı müzik dünyasının başına diyorum. Çünkü bir müzikte ilerleyeceğimize geri gidiyoruz. Film sektörümüzün ilerlediğini görüyorum. Bu konuda çok mutluyum. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



Kırmızı halıdan geçenler arasında tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ali Sunal, Menderes Samancılar, film yönetmeni Yeşim Ustaoğlu, oyuncu Ecem Uzun, Mustafa Alabora, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Eşi Ebru Türel yer aldı. Sinema sanatçısı Menderes Samancılar, “Antalya’da olmak güzel. Festivalin devam etmesi çok güzel. Bundan daha güzel bir şey olamaz” dedi. Antalya’nın sinemaya büyük bir ilgisi olduğunu kaydeden Gürgen Öz ise son derece mutlu olduğunu ifade etti.



Film yönetmeni Yeşim Ustaoğlu ise heyecanlı olmadığını kaydetti. Oyuncu Ecem Uzun ise şöyle konuştu: “Antalya çok güzel insanlar ondan da güzel. Festival ise hepsinden güzel.” Sinema oyuncusu Ali Sunal ise “Nice 53’lere diyorum. Festivalin Antalya’da olması büyük bir keyif verici oldu”
Sunuculuğunu Cem Öğretir ve Nihan Günay’ın yaptığı gecede Altın Portakal ödülleri de sahiplerini buldu.



“Sinemanın ışığı Antalya’dan yükseldi”
Antalya Büyükşehir Belediye Bakanı Menderes Türel, gecede yaptığı konuşmada Kuran, İncil ve Tevrat’tan istemek ve isteğin kabul edilmesiyle ilgili örnekler verdi. Sinemanın ışığının Antalya’dan yükseldiğini de belirten Türel, “Slogan gerçek oldu geçtiğimiz hafta sinemanın ışığı Antalya’dan yükseldi. İzleyenler salon çıkışında filmlere oy verdi. Biz, ‘Allah insanın gönlüne göre verir’ deriz. Allah duayı işitir ve duaya icabet eder. İncil’de ‘İsteyin size verilecektir’ deniliyor. Tevrat’ta da ‘Sıkıntıdaydın çağırdın seni kurtardım’ denilmiş. Temiz kalple bizde dua ettik ve festivali geliştirmek istedik. Festivalimizin uluslararası katılımı çok gelişti. Ustalığın aşk ve emek olduğunu gençlere anlatmaya çalıştık. Irkçılık ve ötekileşme artarken biz burada kardeşçe olduk. Sinema bir kere daha bize ayna tuttu ve insana insanlığı hatırlattı” dedi.



Altın Portakal ödülleri
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Asghar Farhadi’nin oldu. Ödülü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz verdi.
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Harvey Keitel’e verildi. Ödülü, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Festival Direktörü Elif Dağdeviren birlikte verdi.
Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu: Ay Dede projesine verildi. Senarist Abdurrahman Öner, ödülü Menderes Türel’den aldı.
Uluslararası Yarışma Ödülleri
En I·yi Müzik: 48 Kavşağı- Tamer Nafar’a verildi.
En I·yi Senaryo: Açık Kapı
En I·yi Kadın Oyuncu: Ecem Uzun’un oldu. Uzun, ödülü aldıktan sonra “Antalya seyircisine gerçekten çok teşekkür ederim. İnanılmazdı” dedi.
En I·yi Erkek Oyuncu: 48 Kavşağı filmindeki performansından dolayı Tamer Nafar’ın oldu. Ödülü Nursel Köse verdi.
En I·yi Yönetmen: Tereddüt filminden Yeşim Ustaoğlu’nun oldu. Ustaoğlu, ödülden dolayı mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.
En I·yi Film: Yapımcı ve Yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun filmi Tereddüt’ün oldu. Film ekibi ayrıca 50 bin Euro’nun da sahibi oldu.
Ulusal Yarışma Ödülleri
İzleyici ödülü: Babamın Kanatları filmine verildi.
En I·yi Müzik: Babamın Kanatları filmine verildi. Ödülü Burak Korucu aldı.
En I·yi Senaryo: Mavi Bisiklet film senaryosu için Ümit Köreken’e verildi. Köreken “Buna hiç hazır değildim” dedi.
En I·yi Kadın Oyuncu: Tereddüt filmindeki performansından dolayı Ecem Uzun’a verildi.
En I·yi Erkek Oyuncu: Babamın Kanatları filmindeki performansı ile Menderes Samancılar’a verildi. Samancılar, “Bunu benim almam benim en iyi oyuncu olduğum anlamına gelmiyor. Diğer filmleri izledim ve birbirinden değerli oyunculara şahit oldum. Ne mutlu bana ki genç oyuncuları ve yönetmenleri tanıdım yarınlardan umutlarım hiç eksik olmayacak. Zor günler geçiriyoruz. Bizim acılarımız bize yetiyor ama biz komşularımıza da üzülüyoruz. Ben bu ödülü çocukları kıyıya vuran Suriyeli dostlarım için kaldırıyorum” dedi.
En I·yi Yönetmen: Mavi Bisiklet filminin Yönetmeni Ümit Köreken’e verildi. Köreken, “Dünyanın herhangi bir yerinde bisiklet, ayakkabı futbol ya da sıcak bir yuva özlemi çeken dünya çocuklarına ithaf ediyorum” dedi. THY’de Köreken’e 1 milyon mil ödül verdi.
En I·yi Film: Mavi Bisiklet filminin oldu. Ödülü Yönetmen Ümit Köreken aldı.
Gece, ödüllerin ardından birlikte anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.