Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6. HİÇ Ödülleri sahiplerini buldu

Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülleri, altıncı kez sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6. HİÇ Ödülleri sahiplerini buldu

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

Her yıl büyüyen HİÇ Ödülleri’ne geçtiğimiz yıl 41 proje başvururken, bu yıl sayının 78’e çıktığını belirten BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, “Proje sayısındaki artış bile, bize mesleğimiz adına doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülleri, muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nin (BHİD) organizasyonu ile Merinos AKKM Orhangazi Salon’unda 6. kez düzenlenen HİÇ Ödülleri, iş, siyaset ve sektörün önemli isimlerini bir araya getirdi. “HİÇ’ten Gelenler Büyüyor” sloganı ile Türkiye genelinden 12 kategoride 78 projenin yarıştığı organizasyon, halkla ilişkiler mesleğine gönül veren profesyonellere unutulmaz bir gece yaşattı.

HİÇ Ödülleri, her yıl ulusal çapta düzenleniyor ve sektörün gelişimine önemli bir katkıda bulunuyor. Halkla İlişkiler alanında aktif olarak çalışan ve proje üreten profesyoneller için ilham ve cesaret kaynağı haline gelen HİÇ Ödülleri, bugün artık Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında yerini aldı.

Bursa'nın gözde etkinlik merkezi Merinos AKKM’de Yavuz Seçkin sunumu ve Ritimoda performansı ile  gerçekleştirilen gecede, özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları üniversitelerin birbirinden değerli çalışmaları ödüllendirildi. Kazananlar, Türkiye’nin en önemli iletişimcilerinden oluşan jüri tarafından titiz bir değerlendirme sürecinin ardından belirlendi.

Geceye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Emiroğlu, Bukle Erman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, GESİAD Başkanı Kerim Demiray, KALDER Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin’in, yanı sıra üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sektörel iletişimin artması ve meslek bilincinin gelişmesi adına özveri ile çalışan BHİD üyelerinden oluşan HİÇ Ödülleri komiteleri, yine görkemli bir organizasyona imza attı.

Her yıl büyüyen HİÇ Ödülleri’ne geçtiğimiz yıl 41 proje başvururken, bu yıl sayının 78’e çıktığını belirten BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, “Proje sayısındaki artış bile tek başına bize doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Türkiye’de mesleğimiz adına ödül veren Dernek sayısı bu kadar azken, Bursa’dan Türkiye’yi bu anlamda kucaklıyor olmaktan gururluyuz. Bursa’nın adının duyulmasında ve meslegimizin kentte gördüğü değeri anlatmaktaki başarımız konusunda  mütevazi olmak istemiyoruz. Bu geceyi gelene kadar her süreçte bizlerle olan, gönüllülük esasına dayalı olarak HİÇ Komitelerinde yer alıp, gece gündüz çalışan komite üyelerimize de ben ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Sektör olarak daha yapılacak çok iş olduğunu, gidilecek çok yol olduğunu hatırlatan Sönmezay, bugün dünya  dijitalleşmeyi konuşurken, bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden birisi de bizim sektörümüz. Değişim ve çağa ayak uydurmak durumundayız. Bunun içinde sürekli araştırmak, eğitimler almak ve kendimizi geliştirmeliyiz. Biz de bundan sonraki süreçte mesleki söyleşilerimizi ağırlıklı olarak yeniliklere gore belirleyeceğiz” diye konuştu.

Mustafa Sönmezay, “Bugün Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin bir alt markası olan, fakat tamamen yönetimden bağımsız olarak üyelerin oluşturduğu komite yapısıyla ilerleyen 6. HİÇ Ödülleri için buradayız. Bursa’da 6 yıl once başlayan, 2. yılında ulusala açılan ve Türkiye’de halkla ilişkiler alanında marka haline gelen HİÇ Ödülleri’nin altıncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HİÇ jürisine teşekkür eden Başkan Sönmezay, ödül alan kurum ve kuruşular ile projelerini açıkladı.

Geceye katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, halkla ilişkilerin öneminden bahsettiği konuşmasında, sektörün kent markasının tanıtılması konusunda da ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Başkan Aktaş, Bursa Halkla İlişkiler Derneği’ni Bursa’nın tanıtımı anlamında katkı sağlaması açısından HİÇ Ödülleri organizasyonu için tebrik etti. 

İşte 2018 yılı HİÇ Ödülleri kategorileri ve kazananlar:

1. ÖZEL KURUMLAR

a. Kurumsal İletişim

Kazanan kurum: TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş.

Proje: Filizlerin Mucizeleri

Ajans: Cohn&Wolfe

b. Kurum İçi İletişim 

Kazanan kurum: FİBA COMMERCIAL PROPERTIES İNEGÖL AVM

Proje: İnegöl AVM Kriz İletişimi

Ajans: TİME PR

c. Kurumsal Sosyal Sorumluluk 

Kazanan kurum: FUNDACION MAPFRE

Proje: Trafikte Sıfır Kaza/Bıdık İle Köpük Trafikte

Ajans: AR PR

d. Sponsorluk İletişimi 

Kazanan kurum: HAS TAVUK

Proje: Dünyanın En Güzel Müziği Annemin Sesi

Ajans: Bigworks Creative Strategy

e. Dijital PR

Kazanan kurum: EKER SÜT ÜRÜNLERİ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

Proje: Anneler Hep Ne Der?

f. Pazarlama İletişimi

Kazanan kurum: ÖZHAN MARKETLER ZİNCİRİ

Proje: EAT TO APP

Ajans: Bigworks Creative Strategy

2. SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK)

Kazanan kurum: KALDER BURSA ŞUBESİ

Proje: KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması

3. KAMU KURULUŞLARI

Kazanan kurum: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Proje: Aidiyet İçin İç İletişim


4. ÜNİ-PR

İletişim Fakülteleri

Kazanan kurum: KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Proje: Doğuş Otomotiv-Çocuk İşçi

Danışman: Araştırma Görevlisi Banu KÜÇÜKSARAÇ

Diğer Fakülteler

Kazanan kurum: KAZANAN OLMADI

Meslek Yüksekokulları

Kazanan Kurum: KAZANAN OLMADI

5. JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Kazanan kurum: DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.