Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madalyonun öteki yüzü

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 00:01

Bu gün anneler günü;

Kutlanmaya başladığından bu güne dek neler yaptıysak yine aynılarını yapacağız.

Hamasetin dibine vurup annelere övgüler düzecek, işi ticarete döküp günü en karlı bicimde kapatmak için kampanya üstüne kampanya yapacak, medyada anne de anne diye çekilen içi boş programları izleyecek, reklam dünyasının bu özel günü nasıl sömüre sömüre kullandığına tanık olacak, bir yerlerde yılın seçecek ve bir anneler gününü daha idrak etmenin huzuru ile ertesi gün (muhtemelen daha o gün) döverek, söverek, tecavüz ederek, yavrusuna kastederek ve hatta öldürerek dünyayı annelere dar etmeye devam edeceğiz.

Sert mi oldu?

Öyle düşünüyorsanız lütfen aşağıda ki paragrafa bir göz atınız.

‘’Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2018 Mart ayı raporunu açıkladı.

Rapora göre Mart’ta erkekler 25 kadını öldürdü.Ayrıca  Antalya ve Bursa’da iki kadının boşandıkları eski eşleri tarafından yaralandıkları ve yaşam mücadelesi verdikleri kaydedildi.

Yine rapora göre, 2018 Mart ayında erkekler en az 28 kadına cinsel şiddet uyguladı. İşlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm iken, kadınların 8’i ise kendi hayatlarına dair karar verdikleri için öldürüldü, 4’ünün ölüm sebebi tespit edilemedi.

Öldürülen kadınların %28’inin 36-65 yaş arasında, %24’ünün ise 19-24 yaş arasında olduğu ifade edildi.’’

Bu veriler sadece Mart 2018 için  bilinen ve  tespit edilenleri içeriyor.Daha kaç kadının infaz emrinin kocası, babası, ağabeyi, kuzeni, aile meclisi vs. tarafından verildiğini, kaç kadının anlık hırs ile öldürüleceğini bilebilmek ise mümkün bile değil.

Raporda belirtilmemiş ama eminim ki bu kadınların tamamına yakını da annedir.

Peki bu gün çocuk annelerin de günleri kutlu olsun mu?

Hani sek sek oynayacak yaşlardayken ‘’Sen artık oldun’’ denilerek koca koca adamlara gelin diye verilen ve derhal hamile kalıp fiziksel gelişmelerini henüz tamamladıkları için doğum yaparken ölüp giden Sağlık bakanlığının bu konuda ki verilerine göre yüzde 47’si 17, yüzde 41’i ise 16 yaşında olan çocuk annelerin.Tabii bunlarda yine bilinenler,saptananlar.

Bilinmeyenleri, görülmeyenleri, görülüp de gözleri başka yöne çevrilenleri saptanamayanları bu garabetin ve günahın önlemini alabilecek her girişimin makus talihi.

İnsanın yazarken bile eli yüreği titriyor. Bir de isim koymuşuz bu kul hakkına iyi mi? Çocuk anne demişiz.Asla yan yana gelemeyecek iki sıfattan bir özne çıkarmışız.Yüklemi ise hiç sormayın yükü kula eziyet.

Yukarıda ki satırlar elbette bir genelleme değil. O tertemiz anne sevgisini yaşayan yaşatan milyonlarca insanız bu ülkede.

Ben sadece azıcık madalyonun öteki yüzüne baktım o kadar. Unutulmasınlar diye.

Elini öpebildiklerimizin günleri kutlu yitirdiklerimizin ruhları şad olsun.

Allah tüm anne ve adaylarını evlatlarına, evlatlarını da onlara bağışlasın.

 Şehit anneleri, son paragrafım size;

Hepiniz bir ananın verebileceği en büyük emaneti verdiniz bu topraklara. Ama biliniz ki milyonlarca evlat sahibi oldunuz.

Ben dahil her damla göz yaşınıza kurbandır bu evlatlarınız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.