Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maçlar berabere bitmesin

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 00:04

Şu beraberlik olayını hiç sevmiyorum. Ne kokuyorsun ne bulaşıyorsun. Maç kazanılır ya da kaybedilir. Futbolu daha cazip hale getirmek için yapılan bazı çalışmalar var UEFA VE FİFA nezdinde.

Örneğin FIFA, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupasının grup maçlarında beraberlik kuralını kaldırdı. 90 dakikası berabere biten maçlarda direkt olarak penaltı atışlarına gidilecek.

Yine Uluslaraarası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) eski Başkanı Joseph Blatter, maçlarda beraberliğin kaldırılmasından yana olduğunu belirterek, ‘Her maçın bir kazananı olması gerektiğini’ söylemişti.

Blatter, İsviçre’nin Zürih kentinde bir röportajında, ‘Her maçın bir kazananı olmalı. Berabere biten bir maçla evimizin yolunu tutmamalıyız. Evde kağıt oynarken bile hep bir kazanan ve kaybeden var. Futbolda da her karşılaşmada biri kazanmalı, diğeri kaybetmeli. Ben bunu istiyorum’ dedi. FIFA eski Başkanı, kupalarda zaten uygulanan penaltı atışlarının, berabere biten lig maçlarında da çözüm olabileceğini belirtti. 

Bunun gibi önemli futbol adamlarının konuyla ilgili düşünceleri var. Ve artık beraber biten maçların hiçbir futbolseveri memnun etmediğini düşünüyorum.

Mesela bir maçı günlerdir bekliyorsunuz, şu kazanır bu kazanır diye kafanızda her gün maçı oynuyorsunuz, kadrolar kurup takım kuruyorsunuz. Maç başlıyor ve günlerdir kafanızda yaşadığınız, merakla beklediğiniz maçın kazananı yok. Tam bir hayal kırıklığı.

Aynı zaman da berberlikler yakanızı bırakmıyorsa ki Bursaspor’da olduğu gibi, hedef de belirleyemiyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz elalem kazanırken siz yerinizde saymışsınız.

Umarın ilerleyen dönemlerde bu konuda ciddi adımlar atılır ve bir karar alınır. Blatter’in dediği gibi hiçbir branşta beraberlik yokken futbolda niye olsun?

Konuyu aslında getirmek istediğim nokta elbette ki Bursaspor. Ama laf lafı açınca bu konudaki düşüncelerimi sizlerle paylaştım.

Evet Bursaspor ligin en çok berabere kapan takımı. Kaybetmemek açısından iyi gibi görünse de aslında beraber biten her maç kendini kandırmaktan başka bir şey değil.

Bursaspor 21 maçta 12 kez berabere kaldı. Ve berberlik takımı görüntüsü vermeye başladı. Tamam da nereye kadar. Bir hedefe ilerlemek için maç kazanmak zorundasınız. Bu tabloyla sonuna doğru yine sıkıntılı bir dönem yaşanacak gibi görünüyor.

Eminim herkes tehlikenin farkındadır. Bursaspor, son iki sezonda me sıkıntılar çekti hepimiz biliyoruz. Düşmeme mücadelesi taraftarından oyuncusuna, yöneticisinden hocasına kadar herkesi strese sokar. İşte bu sezon da son iki sezonda yaşanan kabusları yaşamamak için kazanmak şart. Kazanma vakti geldi geçiyor, benden söylemesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.