Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maçın hakkı beraberlikti

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2017 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 00:29

Birşey olması ve Bursaspor’u ateşlemesi gerekiyordu. Bu Gençlerbirliği’nin golü oldu. Beraberlik golü de geldi. Ama oyun olarak yeşil beyazlılar hayal kırıklığıydı.

Pozisyon üretmede, pas trafiğinde, oyunu yönlendirmede beklediğim, olmasını istediğim Bursaspor yoktu. Güvendiğim ve oyuna ağırlık koymasını beklediğim Batalla, Delarge, John gibi oyuncular bal yapmayan arı gibiydi. Batalla bu şekilde oynarsa katkı sağlayamıyor. Ondan beklenti daha fazla. Skora katkı yapması lazım. Atması ve attırması.

Kanatlardan gelen toplar neden isabetli olamıyor? Bu soruyu hep sorduk. Çünkü Bursaspor ileride çoğalamıyor. Böyle olunca da Gençlerbirliği savunması ilk yarı birkaç pozisyon hariç bütün yan topları karşıladı.  

Ertuğrul’un yokluğunda Yusuf Erdoğan’la maça başlayıp, Behich’i orta alanda kullandı Le Guen. Belki bir denemeydi Avrupa’nın en çok gol atan bek oyuncunu orta alanda kullanmak. Batalla pozisyonunda ya da Batalla’ya yardımcı pozisyonda oynayacaksa Behich’in bu pozisyonda faydalı olması zaman alabilir. Ama Yusuf’un oynaması doğru tercihti. Ki Yusuf’un oynaması gerektiğini oynadıkça maç eksiğini giderdikçe çok daha faydalı olacağını hep söyledim. Bunu da gördük zaten. Her ileri çıkışında faydalı oldu. Özellikle ilk yarıda üç kez çıktı üçünde de faul aldı. Le Guen’in dikkatinden kaçmamıştır.

Transfer şart. İkinci yarı çok daha zorlu bir lig olacak. Le Guen’in pozisyona girememe, oyunda üstünlük kuramama, süreklilik gibi konularda takıma müdahale etmesi gerekiyor. Bursaspor bu şekilde Gençlerbirliği gibi mücadeleyi hiç bırakmayan takımlara karşı hep zorlanır.

Gençlerbirliği savunması tek hata yaptı onda da top direkten döndü. Bursaspor’un maçın son on dakikadaki baskısını özellikle içerdeki maçlarda oyunun genelinde görmek istiyoruz. Bu süreç ne kadar çok olursa Bursaspor galibiyete o kadar yakın olur.

Devre arası her takım gibi özellikle oyunda sıkıntısı olan takımlara ilaç gibi gelecektir. Bursaspor’un bu süreyi iyi değerlendirerek yapılacak transferlerle ikinci yarıda daha iyi olacağını söyleyebilirim.

Zorlu Bursaspor deplasmanında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayan ve mücadeleyi hiç bırakmayan Gençlerbirliği’ni de futbol adına kutlarım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.