Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lemi Keskin ne yapacak?

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 00:02

Hafta sonu gerçekleştirilecek Bursaspor kongresi öncesinde Lemi Keskin’i dinledik. Diğer adayları çok da iyi tanımıyorum ve o yüzden kimseye haksızlık yapmak istemem ama Keskin’in tavrı, sunduğu model ve projeleri benim aklıma yattı. Bu kongrede benim için tek seçenek dışı liste, Ali Ay’ın listesi...

Mevcut yönetime eleştiriler

Lemi Keskin, Ali Ay yönetimini çok sert sözlerle eleştiriyor ve “Yönetim başarısızlığı var. Bu kadar para verilen yabancıların kenarda oturması rezilliktir. Stadın isim hakkının satışında yönetim 2,5 yıldır bir şey yapamadı, biz dışarıdan 3 ayda çözüm ürettik. Ali Ay, TL olarak çektiği parayı Euro olarak kulübe borç verdi. Giderken de parasını Euro olarak alacak ve kur artışından dolayı üste bir dünya para kazanacak. Ali Ay, kulübe cebinden 62 milyon TL borç verdi ama başarısız yönetiminden dolayı da kulübü 200-250 milyon TL zarar ettirdi. Tekrar aday olması Bursa’nın ayıbıdır” diyor.
Bu konuda Sayın Lemi Keskin’e yüzde yüzde katılıyorum ve söylediklerinin altına imzamı atıyorum.  

Sıkıntılı konuların ve çözümleri

Kulüpte sözleşmesi devam eden 31 futbolcu olduğuna dikkat çeken Lemi Keskin, transfer yapmadan önce, eldeki şişkin kadronun akılcı yöntemlerle azaltılması gerektiğini ifade etti. Keskin, bu sözleşmelerin de kulübü ciddi bir mali yükün altına soktuğunu ve yılların yanlış transfer politikaları neticesinde de kulübün resmi olarak açıklanan borcunun 450 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

Kendi çalışmaları kapsamında Agu ve Badu gibi isimlerden üç gömlek daha iyi oyuncular için (içlerinde Brezilyalı oyuncular da varmış) 150-250 bin dolar arası fiyat aldıklarını anlatan Keskin, “öyle bizde ödenenler gibi milyon dolarlık ücretler yok. Hayalimizdeki takımda 5-6 tane yabancı 5-6 tane de alt yapıdan oyuncu olacak. Bizim alacağımız yabancılar kenarda oturmayacak ve ilk 11’de oynayacak isimler olacak. Pilot takımı kaldıracağız. Biz Bursa’nın bütün takımlarını pilot takım olarak kullanacağız. Altyapı ekibimiz hazır, ayrıca duayenlerden de bir yönetim oluşturacağız” dedi.

Neden sevilmiyor?

Yıllardır iyi projelerle sahaya çıkmasına rağmen bir türlü kongre üyelerinin desteğini alamadığını ve pek de sevilmediğini sorduğum Lemi Keskin, bu sorumu çok büyük bir olgunlukla karşıladı ve şöyle cevap verdi: “Bunu biliyorum. Konuşan sevilmiyor. Bunun için psikologa gittim ve konuyu tüm detaylarıyla masaya yatırdık. Vardığımız sonuç bu oldu. Bugüne kadar tüm yönetimlerin yanlışlarına karşı hep çıkıp konuştum ve bugüne kadar yaptığım tüm tespitler doğru çıktı ama bu da o yönetimlerde ve onları destekleyen çevrelerde belli bir antipatiye yol açtı.”

Flaş projesi ve hedefleri

Timsah Arena’nın isim hakkı için 10 yıllığına 50 milyon Euro gelir getirecek projesinin reel olduğunu savunan Lemi Keskin, ön anlaşmayı yaptıkları firmanın yetkililerini de Bursa’ya getirerek şeffaf bir şekilde basının karşısına çıkardıklarını, yine bu kapsamda; tribün, kapı, kiralanabilir alan ve stat içindeki reklamların da anlaşmaya dahil edilerek bu rakamın çok daha yukarılara çekileceğini söyledi.

Keskin kongre üyelerine de seslenerek, “En çok eski yönetici bulunduran, ekonomik bağımsızlığını koruyan, güç odaklarına teslim olmayan tek yönetim kurulu biziz. İşlere göre uygun yöneticilerimizi belirledik. Yönetimi aşağıya doğru yayacağız. Altyapı, voleybol, basketbol hepsinin ayrı yönetim kurulları olacak. En büyük avantajımız, camianın içinden gelmemiz. Köprüden önceki son çıkıştayız. Bizim yönetim son şans. Ona buna bakmayın ve projelerine inandığınız listeye oy verin” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.