Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurumsal kaliteniz sizi de ele veriyor

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 00:00
Kalite deyince uzmanlar kitaplarında pek çok tarifte bulunuyorlar. Kalite ile ilgili ilk kayıtlar Milattan Önce (MÖ) 2150 yılına kadar uzanıyor. ‘Hammurabi Kanunları’nın 229. Maddesinde; ‘Eğer bir inşaat ustası bir adama ev yapar ve yapılan ev yeterince sağlam olmayıp sahibinin üstüne çökerek ölümüne sebep olursa o inşaat ustasının başı uçurulur’ diye yazar. Türk tarihinde üretenlerin denetlendiği kurumlar da mevcuttur. Özellikle esnaf teşkilatlarında kaliteli mal üretenlere tören düzenlendiğini biliyoruz.

Kalite (Qualites), Latince "nasıl oluştuğu" anlamına gelen "qualis" kelimesinden gelir. Buna göre kalite hangi ürün veya hizmet için kullanılıyorsa, onun ne olduğunu ifade etmeye yönelik bir bütünlük sağlar. Oysa günümüzde kalite, daha çok üstünlüğü ve iyi oluşu ifade etmek için kullanılıyor. Bu nedenle kalite, kişisel değerleri de içermeye başladı dememiz yerinde olur…

Genel bir tanım olarak; kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır.

İşte bu tanım ve anlatımlardan yola çıkarak Bursa'da 1998 yılından bu yana BUSİAD ve Kal-Der işbirliği ile yürütülen 'Bursa Mükemmellik Ödülü'nde 2016 yılı çalışmaları dün itibarıyla başladı.

BUSİADEVİ’ndeki toplantıya katılıma hayran kaldım. BUSİAD Başkan Yardımcısı Tarık Tezel, Kal-Der Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay ve Bursa Mükemmellik Ödülü (BMÖ) Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek’in konuşmaları alkış aldı.

Daha sonra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BÜROSİT Genel Müdürü Turgay Çalışkan ve Doğu Pres Finans Direktörü Tekin Ekinci’nin ödül süreçlerini anlatan sunumları, çok yararlı oldu.

KalDer Bursa Şubesi Genel Sekreteri D. Aykan Kurkur ile Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi Arzu Özel’in gazetecilerle yakından ilgilenmelerini de not ediyorum… Bazı kendini bilmez danışmanların davranış ve sözlerini bizzat yaşayınca aradaki ‘kalite farkını’ anlamak zor olmuyor… Neyse…

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Genel Koordinatörü Ahmet Basri Tüfekçioğlu, BUSİAD Sekreteri Bircan Kaner ve Muhasebe Sorumlusu Selahattin Özaydın da güler yüzleriyle her zaman içimizi ısıttılar… Var olsunlar…

Toplantıda güzel sözler duydum. Sanayici ve işadamlarımızın kaliteye bakışları çok sevindirdi. Geleceğe emin adımlarla koşan, insanlığın ortak paydasında buluşmuş, siyaset, ekonomi, eğitim, bilim, sanat ve spor gibi alanlarda istikrar sağlamış bir Türkiye profiline ihtiyaç duyduklarını ifade eden BUSİAD Başkan Yardımcısı Tarık Tezel’i kutlamak gerek.

Hızla kirlenen, içinden çıkılmaz hale gelen ve insanları sürekli kavgaya çeken sözlere karşılık verir gibiydi… Barışın, insanlığın ve huzurun yakalanmasına yönelik davranışlara hasretiz artık…

Tezel iş dünyamızı, eğitim kurumlarımızı ve kamu kuruluşlarını bu ödül sürecinin bir parçası olmaya davet etti.

Acaba bu yıl rekor kırar mıyız?’ diye düşündüm o an…

KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay da "Mükemmellik modelini benimseyen kuruluşlar, liderden çalışanlara, müşteri memnuniyetine kadar süreçlerinde iyileştirme yapmakta ve bu da iş sonuçlarına olumlu yansımaktadır. Model, ölçek ve sektör ayrımı yapılmaksızın bütün kuruluşların yönetim yaklaşımlarını sorgulayabilmektedir. Bugüne dek Bursa'dan 64 kurum Bursa Mükemmellik Ödülü'ne katıldı. Her geçen yıl daha fazla kurumun katılması sevindirici" diye konuştu.

3 Ekim 2016 kuruluşların son başvuru tarihi… Bursa’dan başvuru yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor.

Kalite yaşam biçiminiz olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.