Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2018 00:03

Dini bayramlar içerisinde en önemlisi olma özelliğini taşıyan ve milyonlarca Müslümanı ilgilendiren Kurban Bayramını Salı günü itibarı ile Aile’miz ve akrabalarımız ile birlikte Allah cc.kısmet ederse kutlayacağız.

Bayram sabahı çocuk’larımız ile birlikte erkenden kalkıp namaza gitmek ve ardından da kahvaltı ve kurbanların kesilmesi ve sonrasında akraba ziyaretleri.

Sanki eski bayramlar pek yaşanmıyor gibi geliyor banada çocukluğumdaki bayramların heyecanı pek kalmadı,

Halkımız olarak uzun tatillere çıkamadığımızdan dolayı, bayramları fırsat bilip bu dini bayramlarda tatil planları yapılmakta olup bende dahil olmak üzere yaptığımızın pekte doğru olmadığını belirtmek istiyorum.

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Mübarek Kurban Bayramı. Tüm inananlar birbirlerine daha çok yakınlaşsın, dargınlıklar ortadan kalksın, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da kuvvetlensin. Tüm insanlar neşe ve mutluluk denizinde yüzsün.

İslam dininde Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler:"Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir"(Hacc 22/36;37)

Kısaca Kurban Bayramı insanların birbirleriyle dayanışma içinde olmalarının en güzel örneğidir Mutsuzlukların yerini sevinçler alır Bayramlar küçüğüyle büyüğüyle herkesin mutlu olduğu günlerdendir

Kurban Keserken Okunacak Dua

Reklamlar Kurban Keserken Okunacak Dua Kurban Kesilirken Okunacak Dua Kurban kesimi hakkında bilgisi sahibi olanlara sözümüz yok ama Kurban kesilirken hangi dua okunur bilmeyenlere açıklama getirelim istedik. Dini bir bayramı gerçekleştireceğimiz için yapacağımız şeyleri de düzgün şekilde kurallara uygun olarak yapmalıyız.Kurban kesimi sırasında okunan dua :Kurban kesilirken kıbleye çevrilir. Eziyet etmeden sol yanı üzerine yatırılır ve:Allâhümme innî veccehtü vechiye lillezî fatara’s-semâvâti ve’l-erda hanîfen ve mâ ene mine’l-müşrikîn duası okunur. ve:“Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhi’l hamd” diye 3 kere tekbir getirilir.

Teşrik tekbirlerini unutmayalım

Teşrik tekbirleri arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit, her farzın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir.“Allāhüekber Allāhüekber lâ ilâhe illallāhü vallāhü ekber Allāhüekber ve lillâhi’l-hamdşeklindedir. 

Kurban Bayramı’nın Ülkemize rahmet , bereket getirmesini ve Kazasız bir bayram geçirmemizi yüce Allah(c.c)’tan niyaz eder,

tüm okurlarımızın Mübarek Kurban Bayramını Tebrik ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.