Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kupaya veda!

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 00:00

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 5.maçında, bir anlamda ‘yola devam’ karşılaşmasında Bursaspor, aynı puanda bulunduğu Akhisar Belediyespor’u konuk etti. Timsah’ın yeni iki beki Jovic ve Onur ilk 11’de sahaya çıktı. Uzun süredir sakat olan Şamil’de savunmada Sivok’un partneri oldu.

Yeşil beyazlı ekip daha maça ısınamadan kalesinde golü gördü. 2. dakikada dolmadan ilk maçta canımızı okuyan Vaz Te’nin golü geldi.

Golden sonra Bursaspor rakibine baskı kurdu. 20. dakikada Onur’un şutu kaleciden döndü ve Deniz’in tamamlaması ile skora denge geldi.

Bu arada hakem Serkan Tokat, yeşil beyazlı ekibin bütün hızlı hücumlarını faulle durduran rakibe adeta prim veriyor ve hiç kartına başvurmuyor. Baskı kurulan bu dakikalarda John ile net bir fırsat harcanıyor. 38’de ise adeta jeneriklik bir gol yiyoruz. Yine belalımız Vaz Te. İkinci yarıya Faty-Jorquera ve Şamil-Ertuğrul değişiklikleri ile başladık.

İlk 7-8 dakikalık baskılı görünen futbolun ardından maalesef yine saç baş yolduran tercihler vardı sahada. Del Valle ve John ikilisi hem pas tercihleri hem de yapamadıkları ortalarla yeşil beyazlı ekibi adeta içeriden hançerliyorlar. Del Valle 3 dakika içerisinde iki kez sağ kanattan ceza alanına girip sıfıra indikten sonra orta yapmak yerine kaleye şut attı. Bu nasıl bir zihniyettir anlamak mümkün değil.

67’de de maçın bitiş anı geldi. Savunma evlere şenlik belki de 2 dakika süren rakibin ceza alanı içerisinde dansının ardından penaltı kararı geldi. Atışı Vazte kullandı farkı üçe çıkardı.

Akhisar Belediyespor’un ikinci santrforu Vaz Te’yi bile tutamıyor bizim savunma. Adam iki maçta bize tam 7 gol attı. Bu Vaz Te başımıza bela oldu kardeşim.

Üçüncü golden sonra Deniz, Del Valle başta olmak üzere bazı futbolculara yönelik tribünlerden tepkiler yükselmeye başladı.

Ama şunu da unutmamak lazım. Daha dün 2 alt ligden takıma katılan Onur bile yuhalanıyorsa taraftar da kendini sorgulamalıdır. Hiçbir şeyi beğenmeyen, her şeye tepki gösteren, o gitsin de ne olursa olsun mantığı ile bir yere varamayız. Bunu da bilmek lazım.

Bakın bizim ayağına topu her aldığında ıslıkladığımız oyuncuların diğer takımlarda yaptıklarına. Allah aşkına artık her şeye tepki-ıslık yerine destek vermeyi deneyin. Bir oyuncunun küfür edilince değil, alkışlanınca daha iyi motive olacağını, sahada ekstra güç harcayacağını unutmayın.

Evet kupa dün bitti, ama böyle yaptığımız sürece daha çok kupalar kaybedeceğiz ve ligde sıra takımı olma yolunda hızla ilerleyeceğiz. Çünkü yakında oyuncular Bursa’ya gelmek istemeyecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.