Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzlerce yıllık Osmanlı kültürü Eskişehir’de yaşatılıyor

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan sadaka taşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzlerce yıllık kültürünü devam ettiriyor.Fakirlerin Osmanlı’da ihtiyaçlarını karşılaması için yaptırılan sadaka taşlarından bir tanesi, asırlar...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan sadaka taşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzlerce yıllık kültürünü devam ettiriyor.
Fakirlerin Osmanlı’da ihtiyaçlarını karşılaması için yaptırılan sadaka taşlarından bir tanesi, asırlar sonra dahi Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde görevine devam ediyor. Hayırseverlerin taşa bıraktığı paralar, tıpkı Osmanlı’da yüzyıllardır olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Osmanlı’da sadaka taşları; işlek yerlerin dışında sadakayı alanın da verenin de kimse tarafından görülmediği tenha yerlere kurulurdu. Tarihi Odunpazarı ilçesinin Akcami mahallesi Demirler sokakta bulunan sadaka taşı, veren elin alan eli görmemesini sağlıyor.
Odunpazarı Belediyesi tarafından sadaka taşının önemi hemen başında bulunan bir levhaya yazılırken, yüzyıllarca devam eden sosyal yardımlaşmanın güzel bir örneği de Eskişehir’de yaşatılmaya devam ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.