Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yönetmen ve yazar Vedat Türkali öldü

Yazar, yönetmen ve senarist Vedat Türkali (Abdülkadir Pirhasan), Yalova’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Vedat Türkali, idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği şikayetiyle yattığı Yalova Devlet Hastanesi’nde sabah saat...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazar, yönetmen ve senarist Vedat Türkali (Abdülkadir Pirhasan), Yalova’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Vedat Türkali, idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği şikayetiyle yattığı Yalova Devlet Hastanesi’nde sabah saat 06:00 sularında organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Vedat Türkali, sanatçı Zeynep Cassalini’nin de dedesiydi. Ölüm haberini alan sevenleri hastaneye akın etti. Türkali’nin yakınlarından Cemal Turan, "Vedat Türkali ile dün görüştük. Bu onunla son görüşmemizdi. Öleceğini hiç tahmin etmemiştik. Sabah ölüm haberini medyadan aldık. Ardından buraya geldik. Cenazesi İstanbul’a götürülecek ve orada defnedilecek" dedi.
Kazım Karakaş ise, "Vedat Türkali’nin Mayıs ayında 97’nci doğum gününü İstanbul’da birlikte kutladık. Orada bize Nazım Hikmet’in kendisine bir gömlek hediye ettiğini söyledi. Yıllardan beri o gömleği sakladığını söylemişti. Dün ziyaret ettik. Sohbet ettik, halini hatırını sorduk. Ölümünden dolayı çok üzgünüz" diye konuştu.
Ayhan Açıkgöz de açıklamasında, "Türk solu önemli bir çınarını kaybetti. Kendisini saygıyla anıyoruz" dedi.
Vedat Türkali’nin kızı Deniz Türkali’nin yurt dışından gelen akrabalarını beklediği, cenazenin yarın defnedileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.