Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Beyazıt’a vefa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Han’ın türbesini onarıyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Külliyesi’nde devam eden restorasyon faaliyetlerini inceledi. Bursa’nın kültür ve medeniyet şehri olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Beyazıt’a vefa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Han’ın türbesini onarıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Külliyesi’nde devam eden restorasyon faaliyetlerini inceledi. Bursa’nın kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyleyen Başkan Recep Altepe, “Sultanların kurduğu semtlerden oluşan Bursa’da, tüm tarihi bölgeler eserleriyle birlikte ayağa kalktı. Bursa, artık UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bir evrensel değer” dedi.

Recep Altepe, tarihi mirası geleceğe taşıyan çalışmalarda eksikliklerin tamamlandığını belirterek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan bu restorasyon çalışmalarından biri de Yıldırım Beyazıt’ın türbesi 4. padişah Yıldırım Beyazıt’ın türbesinin bulunduğu ve 30 yıl öncesine kadar şehrin sınırlarından biri olan bir külliyeydi bu. Külliyenin diğer alanları birer birer elden geçti. Caminin 1855 depreminde yıkılan minarelerinden başlayarak, tüm çevre düzenlemeleri yapıldı. Külliyedeki bu çalışmalardan sonra şu anda da Yıldırım Beyazıt’ın türbesi restore ediliyor” diye konuştu.

610 yıllık eser

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında röleve uygulamalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Altepe, “İç ve dış duvarlar, derzlerin açılması ve kalem işlerine kadar geniş çaplı bir tamirat olacak. Tam 610 yıllık güzel bir eser. 1406 yılında yapılmış ve 611. yılında, 6 asır sonra tekrar ilk günkü özgün haline dönüştürülmüş oluyor. Çalışmalar Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılıyor. Şanlı tarihimizde büyük zaferlerle anılan Yıldırım Beyazıt’a vefa borcumuzu da bu sayede yerine getirip, külliyesi ile birlikte türbesine de sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Recep Altepe, ziyareti sırasında Yıldırım Beyazıt’ın kabri başında dua etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.